FILM, Miss Homeless, 17.10.2010. u 19:00 h, svjetska premijera u MEDICI na svjetski dan borbe protiv siromaštva i društvene isključenosti.
Ulaznica se ne naplaćuje.

Više o filmu i projektu miss homeless: www.jackmedia.be/misshomeless/index.htm

“Miss Homeless“ je doku-fikcija, svojevrsna crna komedija. Film je sniman s profesionalnim glumcima i stvarnim beskućnicima, te bez budžeta. Radnja počinje s američkom glumicom koja odlučuje živjeti među briselskim beskućnicima. Većina glumaca su beskućnici koji improviziraju scene iz stvarnog života. Film portretira ženu koja živi na margini društva i bori se da se njezin glas čuje u svijetu za kojeg se čini da ne mari.

“Miss Homeless” će istog dana biti prikazan u 50 gradova u 13 zemalja. Premijera filma “Miss Homeless” održat će se na “Film Festival of Ghent”, na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Nudeći film bez plaćanja svim organizacijama koji se bave problemom beskućništva, ili ga jednostavno žele prikazati, autori filma nastoje istaknuti njegovu socijalnu dimenziju. Na ovaj način premijera filma postala je međunarodni čin solidarnosti u borbi protiv siromaštva. Inače. 2010. godina proglašena je Europskom godinom borbe protiv siromaštva i društvene isključenosti.

Redatelj Daniel Lambo poznati je belgijski televizijski redatelj i scenarist.

Producent: Peter De Maegd

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!