English
22. Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja, u 2019. godini posvećen temi društvene i ekonomske nejednakosti, njenim uzrocima i posljedicama – otvara poziv aplikacijama za sudjelovanje u novom izdanju.

Živimo u doba dramatičnih političkih i tehnoloških promjena, u vremenu kada u malo što možemo biti sigurni. No, jedna od konstanti našeg svijeta jest trend porasta nejednakosti. Kao što je pokazano brojnim istraživanjima – fenomen nejednakosti usko je vezan za nasilje, kriminal, mentalne bolesti; utječe na kvalitetu ali i na kvantitetu ljudskog života.
Ovdje naravno ne mislimo isključivo na ekonomsku nejednakost, naprotiv – širimo diskurs i pitamo se uvjetuju li rodna i rasna nejednakost ekonomsku ili je možda obrnuto?

No, kako se sve to reflektira na umjetnost ili preciznije rečeno na izvedbene umjetnosti? Voljeli bismo da nam pomognete u traženju odgovora na to pitanje. Zanima nas kako Vi kao umjetnice i umjetnici osjećate i proživljavate nejednakost, kroz svoj rad, život i umjetnički izraz.
Izvedbe koje ćemo razmatrati osvrću se na ovaj gorući globalni problem i daju doprinos polemici koja je neizbježna. U obzir dolaze dramske i post-dramske, performativne i plesne izvedbe.

“High levels of economic inequality lead to imbalances in political power, as those at the top use their economic weight to shape our politics in ways that give them more economic power.” (Joseph Stiglitz)

Natječaj je otvoren aplikacijama zaključno do 31.08.2018., isključivo putem prijavnice na adresi: goo.gl/forms/jmqr1mOXLYaAHcT53
Odabrani autori/ce će biti obaviješteni po selekciji projekata za rezidencije i izvedbe putem e-maila.

Nudimo:
– dijeljeni smještaj za umjetnike/ce koji rade na novoj produkciji u okviru rezidencije
– dijeljeni smještaj za gostujuće izvedbe u sklopu festivala
– sufinanciranje putnih troškova (do 200€ za pojedince/ke i do 500€ za grupe)
– oblikovatelja/icu svjetla i tehničara/ku
– oblikovatelja/icu zvuka i tehničara/ku
– vanjsko oko tijekom rezidencije
– prostore za probe i izvedbe
– tehničku podršku
– promociju

Rok za prijave: 31.08.2018.
Datumi održavanja rezidencija: 1.–26.5.2019.
Datumi održavanja festivala: 21.–26.5.2019.
Pitanja: faki@attack.hr
Web: attack.hr/faki22/

Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI međunarodni je susret umjetnika/ca i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih komercijalnih kazališta, a pokazuju kvalitetan umjetnički doseg te potiču mlade izvođače/ice na što osebujniji izričaj. Ova vrlo uopćena koncepcija u praksi znači da je FAKI festival alternativnog teatra, uličnog teatra, performansa, off i low budget teatra. FAKI je centralno mjesto koje nudi pregled inovativne, kritičke i nezavisne, međunarodne izvedbene scene koju održavaju putujući umjetnici i družine, estetike i poetike koje svojom originalnošću i istraživačkom eksperimentalnošću generiraju univerzalne egzistencijalne spektakle i izvedbe. Odabirom godišnjih tema FAKI teži fuziji umjetničkih praksi s društveno relevantnim temama te sukreaciji javnog dijaloga.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content