Thelema Promotions dovodi pionire europskog grindcore-a, legendarni Extreme Noise Terror. Kao support band nastupit će domaće hardcore snage – zagrebački bend Stigma.

Prije gotovo tri desetljeća, točnije 1985. godine u britanskom gradu Ipswichu, skupili su se Dean Jones i Phil Vane na vokalima, gitarist Pete Hurley, basist Jerry Clay i bubnjar Pig Killer. Ubrzo nakon izdavanja njihovog prvijenca ‘A Holocaust in Your Head’ 1988., izmijenili su nekoliko članova, no tijekom narednog desetljeća esencija E.N.T-a bili su Jones, Vane i Hurley sa svojim specifičnim duo vokalima i agresivnim crust punk zvukom. Idućih nekoliko godina donijelo je E.N.T.-u mnogo izmjena u postavi, dodavanjemalo ekstremnijih – death elemenata u njihovu glazbu, pregršt vrhunskih svirki i turneja praćenih nezamislivom slavom na europskoj hardcore sceni, a u izdavačkom smislu nekoliko splitova, EP-ova, te 4 studijska albuma, od kojih je posljednji ‘Law of Retaliation’ izdan 2008. godine. U veljači 2011. godine članove E.N.T.-a pogodila je tragična vijest o preranoj smrti vokalista Phil Vane-a, koji je umro u snu uslijed cerebrovaskularnih problema u svojoj 46. godini. Na njegovo mjesto došao je John Loughlin, a uz njega i Deana Jonesa (jedinog preostalog originalnog člana) na vokalima, današnju postavu čine i gitaristi Ollie Jones i Chino Chris, basist Andi Morris, te bubnjar Barney Mogner. Njihov specifičan zvuk razvijan tijekom dugogodišnje karijere, te energija koja pršti iz njihovih beskompromosnih žestokim grindcore kompozicija učinili su ih, i još uvijek ih čine jednim od najboljih u žanru. Tome u prilog ide i činjenica da su jedan od najranijih i najutjecajnijih europskih grindcore bendova, a smatraju se i začetnicima podžanra crustgrind.

Čast otvaranja koncerta pripala je mladom zagrebačkom bendu Stigma. Prvotno osnovani pod imenom Pogrebno Poduzeće 2007. godine, ovaj peteročlani sastav otpočetka je zagovarao čistokrvni hardocre punk po uzoru na staru školu: Extreme Noise Terror, Discharge i Wolfbrigade, prožet tekstovima o današnjem (ne)stanju društva. Nakon izbacivanja njihovog prvog demoa ‘Povratak bombardera’ odlučili su promijeniti ime u Stigma, te svom zvuku dodati još žestine, elemente crustcorea i d-beat. Iza sebe imaju još jedan demo ‘Apokalipsa’, te album prvijenac ‘Nova doza mržnje’ izdan u veljači 2011.

EXTREME NOISE TERROR (Velika Britanija)

extremenoiseterror.co.uk

myspace.com/extremenoiseterroruk

facebook.com/extremenoiseterroruk

STIGMA (Hrvatska)

myspace.com/stigma.zghc

facebook.com/pages/STIGMA

Od 21h, Ulaz minimalna donacija 80 Kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!