od 18.00

AKC Attack vas poziva na obilježavanje europskog dana borbe protiv rasizma. Hrvatska se nalazi pred ulazom u režim schengenske granice, a prema zakonima EU postaje zemlja vanjskog pojasa za obranu europskog bastiona od emigracija iz siromašnih zemalja. Stanovništvo Hrvatske, nije još uvijek spremno na interkulturalnost i različitost, a sve je veći porast rasizma i ksenofobije. Ovim programom želimo senzibilizirati javnost i upoznati ih s problemima tražitelja azila i azilanata koji su pomoć potražili u Hrvatskoj.

ŠTO JE AZIL? TKO SU TRAŽITELJI/CE AZILA? S KAKVIM SE SVE PROBLEMIMA SUSREĆU PRI BIJEGU IZ SVOJIH DRŽAVA I ZAŠTO BJEŽE? KOJE PROBLEME ZATIČU U ZEMLJI U KOJOJ TRAŽE AZIL?

Na ova pitanja pokušati će nam odgovoriti u gošća iz Centra za mrovne studije i gost iz Nigerije koji će govoriti o svom osobnom iskustvu i predstaviti zemlju iz koje dolazi.

U filmskom programu biti će prikazani dokumentarni filmovi koji nas upoznaju s hrvatskim primjerima, ali i europski igrani filmovi koji progovaraju o problemima emigranata u novim okruženjima.

Glazbeni dio večeri rezerviran je za program nazvan „Linija 220″ s world music etno glazbom iz različitih dijelova Maghreba i Sjeverne Afrike uz egzotičnu kulinarske specijalitete spremljene u našoj kuhinji.

Program Autonmnog kulturnog centra Attack! financijski je realiziran uz potporu Ministarstva kulture republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!