ponedjeljak, 10.10./17.10.2016.
od 18 do 20 sati, sudjelovanje uz donaciju

@ Infoshop knjižnica Pippilotta, AKC Attack, Pierottijeva 11, Zagreb
(u dvorištu lijevo)

Glina se sve više koristi u svakodnevnom životu kao samoodrživa alternativa sintetičkoj kozmetici, higijenskim sredstvima i lijekovima.
Najbolja stvar u vezi gline je što je dostupna svima; bilo da znate mjesto u šumi gdje su stari oduvijek iskapali glinu, bilo da ste je odlučili odvojit iz grozne zemlje u vlastitoj bašći iz koje ništa ne može rasti, glinu možete dobiti po cijeni utrošene energije potrebne za njeno kopanje.
Jedini problem je što glina od koje ste si napravili pastu za zube je zrnjkava pa vam krvare desni nakon pranja, od gline koju ste pili da utažite žgaravicu ste se usrali k’o grlica ili ste pali u komu jer vam je maska za lice sadržavala olovo (ima bašća i pored autoceste).
Ova radionica će pokazati kako u vlastitoj kuhinji koristeći svakodnevne kemikalije (kuhinjska sol, blajh za kosu, ocat…) iz (manje-više) bilo kakvog zemljanog materijala dobiti glinu sigurnu za korištenje u diy avanturama.
Ideja je da svi zainteresirani donesu svoju vlastitu glinu/zemlju i rade s time. S obzirom da neki koraci pročišćavanja traju danima, sastat cemo se 3 puta: 3.10., 10.10. i 17.10.

Svoj dolazak potvrdi na mail infolibra.p@gmail.com do petka 30.9. (naznaka: GLINA, sadržaj: ime i prezime). Radionica je zamišljena za maksimalno 12 osoba.

Radionica je besplatna, a donacije za održavanje prostora i programa Infoshop knjižnice Pippilotta su dobrodošle!

O programu: program “Edulotta“ besplatnih radionica promovira „uradi sam/a“ kulturu i trudi se ljude podsjetiti na važnost solidarnosti i besplatne razmjene znanja te nas sve potaknuti na međusobno dijeljenje i podučavanje. Biti dio „uradi sam/a“ kulture znači samostalno ili uz pomoć drugih ljudi stvarati ono što nam je potrebno ili jednostavno učiti neku novu vještinu i pomoći drugima da to isto ostvare! To je i naš odgovor na konzumeristički način života koji proždire blago starih zanata.

O prostoru: program “Edulotta“ besplatnih radionica odvija se u prostoru Infoshop knjižnice Pippilotta. Infoshop knjižnica Pippilotta je knjižnica i čitaonica, kulturno-društveni centar za razmjenu informacija, poticanje rasprava na aktualne ili zapostavljene teme te razvoj kritičko-promišljajuće svijesti. Saznat možete više ako se približite. Knjižnica/Infoshop Pippilotta djeluje u prostorijama Autonomnog Kulturnog Centra, Pierottijeva 11, Zagreb.

Poveznice:
www.facebook.com/events/1044224009009918/
infoshop-library-pippilotta.blogspot.hr/2016/09/edulotta-radionica-prociscavanja-glina.html

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content