Srijeda 2.12.2015. Edulotta radionica prirodne kozmetike: rumenilo, sjenilo, balzam

od 17:00 do 19:00, besplatno

Program “Edulotta“ besplatnih radionica promovira „uradi sam/a“ kulturu i trudi se ljude podsjetiti na važnost solidarnosti i besplatne razmjene znanja te nas sve potaknuti na međusobno dijeljenje i podučavanje. Biti dio „uradi sam/a“ kulture znači samostalno ili uz pomoć drugih ljudi stvarati ono što nam je potrebno ili jednostavno učiti neku novu vještinu i pomoći drugima da to isto ostvare! To je i naš odgovor na konzumeristički način života koji proždire blago starih zanata!

Iako uljepšavanje nije generalno u fokusu ovih radionica, u sklopu izrade prirodne kozmetike se i ono sporedno pojavljuje. Ne reklamiramo šminkanje, nego istražujemo alternativu – ako to već morate, činite to prirodno, bez prokletih toksina na koži!

Ove srijede ćemo eksperimentirati s izradom rumenila na biljnoj bazi (iako su bake našeg sela za rumenilo ručnikom trljale obraze) i sjenila, također na biljnoj bazi. Sa zimom dolazi i doba suhih vjetrova pa se spremamo isprobati još poneku staru i novu formulu masti i balzama za usne. Zbog toga ponesite čistu rabljenu ambalažu koju možete ponovo upotrijebiti. U svakom slučaju, dobro ćemo se zabaviti, razgovarati, dijeliti iskustva i napraviti ponešto dobro za sebe i druge!

Vidimo se u srijedu!

Svoj dolazak potvrdite na mail infolibra.@gmail.com kako bi osigurali dovoljno materijala (naznaka: KOZMETIKA, sadržaj: ime i prezime). Radionica je zamišljena za 12 osoba, ali se snađemo i sa više.

Donacije za prostor Infoshop knjižnice Pippilotta su dobrodošle!

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content