Ponedjeljak 20.6.2016. Edulotta: O biljkama i zubima
Infoshop knjižnica Pippilotta, AKC Attack, Pierottijeva 11, Zagreb (u dvorištu lijevo)
od 18:00 do 20:30, besplatno

Prezentacija/razgovor: zubi, briga o zubima u prošlosti, biljke i druge prirodne tvari u njezi zubiju i usne šupljine, anorganske tvari – abrazivi i izbijeljivači
Radionica: zubna pasta/prah, vodica za ispiranje

Ovaj put bavit ćemo se brigom o zubima i usnoj šupljini, ali i istražiti kako se taj obred brige o zubima razvijao. Naglasak je na narodnim lijekovima i pripravcima, a obzirom da je planeta jedan veliki prostor sa različitim bioklimatskim odrednicama, i narodni lijekovi se po svijetu razlikuju. Prednost dajemo ipak lokalnim autohtonim biljkama, a u pripravcima ćemo koristiti i anorganske tvari. Nakon prezentacije i razgovora slijedi igraonica-radionica izrade zubne paste i vodice za ispiranje usne šupljine, ali i drugih pripravaka do kojih nas razgovor dovede.

Vidimo se u ponedjeljak!

Svoj dolazak potvrdi na mail infolibra.p@gmail.com do nedjelje 19.6. kako bi osigurali dovoljno materijala (naznaka: ZUBI, sadržaj: ime i prezime). Radionica je zamišljena za 12 osoba.

Prezentacija+radionica su besplatne. Donacije za prostor Infoshop knjižnice Pippilotta su dobrodošle!

Program “Edulotta“ besplatnih radionica promovira „uradi sam/a“ kulturu i trudi se ljude podsjetiti na važnost solidarnosti i besplatne razmjene znanja te nas sve potaknuti na međusobno dijeljenje i podučavanje. Biti dio „uradi sam/a“ kulture znači samostalno ili uz pomoć drugih ljudi stvarati ono što nam je potrebno ili jednostavno učiti neku novu vještinu i pomoći drugima da to isto ostvare! To je i naš odgovor na konzumeristički način života koji proždire blago starih zanata.

infoshop-library-pippilotta.blogspot.hr/2016/06/206-edulotta-o-biljkama-i-zubima.html
www.facebook.com/events/1295304063836018/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content