Srijeda 21.9.2016. Edulotta: Macerati i mirisni balzami za tijelo
Infoshop knjižnica Pippilotta, AKC Attack, Pierottijeva 11, Zagreb (u dvorištu lijevo)
od 19:00 do 20:45, donacije

Prezentacija/razgovor: o lavandi i smilju, o maceriranju i biljnim uljima, o balzamima
Radionica: izrada macerata – brzi postupak, izrada mirisnog balzama za tijelo

Možda će se nekad činiti da nam se teme ponavljaju, ali ne smijemo zaboraviti da je bogatstvo prirodne apoteke toliko veliko da ne bi stalo niti u sto naših radionica!
Iako smo na kontinentu, biljem selimo na jug. Kroz ovo ćemo druženje pričati o točno određenim „doktoricama“, danas histerično popularnim u svijetu prirodne kozmetike, lavandi i smilju.
Sjećamo se doba kada se čitao Smib pa se spominjalo smilje i bosilje. Većina nas nije znala kako izgleda nit’ jedno nit’ drugo. Danas su to biljna lica s naslovnica, ali nije riječ u trenutnom hiru, već o zasluženom kredibilitetu bilja iz narodnih predaja.
Na radionici ćemo smilje pogledati, pomirisati i sa njime raditi kako ne bi bilo dileme o čemu je riječ. Isto tako ćemo i sa lavandom, oko koje neke nedoumice i trebamo riješiti.
Radionica je podijeljena na dva dijela: u prvom dijelu ćemo raditi macerat smilja, a u drugom dijelu balzam za tijelo. Dok se prvi dio odvija, pogledat ćemo prezentaciju i razgovarati o tome što, kako i zašto radimo.

Vidimo se u srijedu!
Svoj dolazak potvrdi na mail infolibra.p@gmail.com do utorka 20.9. kako bi osigurali dovoljno materijala (naznaka: MACERATI, sadržaj: ime i prezime). Radionica je zamišljena za maksimalno 12 osoba.

Program “Edulotta“ besplatnih radionica promovira „uradi sam/a“ kulturu i trudi se ljude podsjetiti na važnost solidarnosti i besplatne razmjene znanja te nas sve potaknuti na međusobno dijeljenje i podučavanje. Biti dio „uradi sam/a“ kulture znači samostalno ili uz pomoć drugih ljudi stvarati ono što nam je potrebno ili jednostavno učiti neku novu vještinu i pomoći drugima da to isto ostvare! To je i naš odgovor na konzumeristički način života koji proždire blago starih zanata. Više na infoshop-library-pippilotta.blogspot.hr/p/edulotta.html

Druge poveznice:
infoshop-library-pippilotta.blogspot.hr/2016/09/edulotta-macerati-i-mirisni-balzami-za.html
www.facebook.com/events/172319049841421/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content