Muzika Miliona u soundsystem stajl n fešnu kod naših drugarica i drugara u Ataku!

Od čovjeka iz plemena do čovjeka bez vremena, radost nam je pozvati vas u Medikinu gluhu sobu na slavlje niskih frekvi i jeku dva grada na dvije rijeke! Uz novu postavu austrijske soundystem familije, Danubian dub plaća preskupu vinjetu u Sloveniji da bi nam dokoturali svoj novi stroj za potrese. Pokažemo dub braći kombu prgavosti i hedonizma na kojoj je carstvo polomilo zube!

Fakat fali dub partija… stalno roots, svaki tjedan denshol, na radiju dominira calypso i lovers rock.. jebote babo, pa to nema smisla! Uši žedne tinitusa vape za niskim frekvama, audiološki odjel bolnice Sv.Duh javlja da već dugo vremena nemaju novih pacijenata i krajnje je vrijeme da se to promijeni!

U očekivanju božanskog nadahnuća, krenuli smo na hrelić naći neku memorabiliju od hajle selasija, i nakon nekog vremena zasjeli na obalu rijeke Save da se isplačemo.

Sjedili smo na obali rijeke save i plakali kad je gđica. Man-Dick rekla:
“E Boki, umrijet ćemo ovako, ajmo zvati neki saundsistem”
“Nemrem se skulirati Mirna”, reče Boki brišući suze, “mighty god is a living man.”
“Ajde bokte, Jah giveth I&I heavy burden to wear”, reče Man Dick popravljajući svoju minicu,”treba nam dab, i nismo ove godine radili muziku miliona, što misliš kog bi mogli zvati?”
“Ja sam samo vagabundo, i u zadnje vrijeme slušam previše trensa, nisam mjerodavan”, kaže Boki tiho. Zagledavši se u mreškanje valova na rijeci, izbaci hračka u čizmama iz lijeve nosnice, držeći drugu desnim kažiprstom.
“E jebote kulture boki, baš si bečka škola”, vikne senorita Man-Dick, “Higijena i po!”
“Kaj briješ Man-Dick, ovo je torrente škola, kakav beč jebote”, reče Boki vadeći duvan i papiriće
“Beč…čekaj… kak su se zvali oni frikovi kraj kojih smo kampirali na dab koloniju? Kaj nisi oni bečani? Ove godine su svirali na Splešu!”, uzvikne Man-Dick.
“Misliš Danubian Dub? E to je fakat bečka škola, Ferdo i ekipa! Spavali su jednom kod mene, radili smo ih Mastersu. Hengali smo ove godine u Šibeniku, znaš koja fina ekipa, austrija tip top, svi imaju opreme za kampiranje ko dva dekatlona, bijeli ko sir, gajba pive, kamping frizer, ono ljubomora 200 na sat. Fakat im treba jedan balkan teaching” kaže Boki, vrteći papirić za motanje u rukama.
“E šteta! Onda ništa ako smo ih radili”, kaže Man-Dick, ozbiljno razmišljajući da se zaredi u dub opaticu,
“Ma radili smo ih kurac, to je bilo prije 2,3 godine, neki utorak, došao je samo Ferdo i to je kasnio 3h jer su ih zajebavali na granici, east of jaro”, kaže Bokson uvlačeći dim, “Al škicam ih prek tuđih fejsbuka, do jaja su ekipa, bili su i naši pulski gangsteri tam kod njih. Vele crnci su na partiju, ostali smo paf. Kaje ovo ono tog nema kod nas e. U međuvremenu su izgradili saund, pokrenuli niz partija i ove godine su zatvarali dub flor kod črnomerec saund bulija, brijem u petak.”
“Pa kakvi su bili?”, upita Man-Dick.
“Te večeri sam hranio siročad oko Martinske pa zbog dobrotvornog rada nisam prisustvovao balu, al pili smo kafu sljedeće jutro. Išli su na izlet na Krku dan poslije giga.”, kaže Lepi Boki
“Stvarno im treba balkan teaching bokte, kakav izlet na Krku? Šta su oni zabrijali…. Sjećam se ustvari tog rege utorka, Ferdo je pustio “Sheep to the shepard” Jebena mi je ta traka! Baldheadsi uopće ne kuže kolko je to dobro”, ushićeno kaže gđica Man-Dick.
“I meni! Samo skylarkaju pizde obične. Prince Jamo je jebač i ekipa koja sluša princa džama su isto jebači! Kaj misliš, kolko para treba da oni dođu tu?”, pita Boki i uvuče dim, hundred spliff a day keeps di doctor away
“Sigurno parstotinjak evrića. Jel možemo to izfinancirati s upadom? I ak vuku saund, moramo to raditi u Ataku”, kaže Man-Dick
“S upadom možemo financirati da ne dobiju honorar, to su samo putni troškovi. Al kompe smo i fali im malo balkanske ljubavi pa će sigurno doći. Daj ih pitaj. I atak treba riješiti. I hranu, i plesačice, i cugu, i nekaj za duvanje”, kaže Bokson
“Šta nisi rekao da oni ne duvaju bokte?”, začuđeno upita Man-Dick
“A šta je s nama? Treba cijeli dan nositi te jebene zvučnike ak dođu sa saundsistemom, ko će to izdržati normalan. Puno je to love, moramo na Hreli zaraditi nekaj”, odvrat Boki uvlačeći zadnji dim i bacajući smotuljak u rijeku, “Ajmo ča”
“Može! Može!”, Man-Dick se ushiti, “I Sista salute može svirati, imam neke zgodne vokalistice, a i valjda je Dub Alibi za dim spreman!”, kaže Man-Dick svečano kada ustane, “Vidiš ti to Boki, sjedili smo na obali rijeke i plakali, i rijeka nam je donijela odgovor”, ne primjetivši da im se sa leđa približava službeno odjeveno lice
“Dobar dan gospodo! Ajmo polako, momak što si to bacio u rijeku?”, prekine ih strogi glas, približavajući se ubrzanim korakom do same obale.
“Ma ništa gospodine, o čemu pričate? Išli smo na Hrelić pa se sjeli malo odmoriti”, kaže Le Boki
“Ajde ne seri mali, kaj bi ti shoot the sheriff a? vidio sam vas s nasipa, tu sjedite i dimite! Daj odmah, di je?”, kaže lice gnjevnim glasom
“Ma nema ničeg mr officer, Džah giveth, Džah taketh away.”, odvrati Boki, izvrnuvši džepove naopačke.
Vidno razočarno, službeno lice okrene se prema Man-Dicku – “A ti mala, što imaš za reći?,
“Dub me a reverb gospon”, tiho kaže gđica. Man-Dick, dok je rijeka nosila eho dalje i dalje, preko sedam mora i sedam planina, “dub me a dub me a dub me a dub me a”

Tinituse kuhaju:

Zlatni dečki iza Vienna dub cluba pletu od rootsa do stepersa i rade ozbiljnu grmljavinu sa svojim saundom, rot weiss rot precizni inžinjering stylee

www.facebook.com/DanubianDub/

Roots keepersi iz istočnog bloka šibaju UK 90s passion over fashion.

www.mixcloud.com/NYNAH/forward-to-roots/
soundcloud.com/gosponkiwi
www.youtube.com/watch?v=799gZ_Xwwdw

w// surprise vocals

Najoskudnije odjevene žene u saundsistem kulturi crvrkuću disko meets sve ostalo style!
soundcloud.com/mirna-mandich/disco-reggae-vs-steppas

VJ:

KLUB ATTACK

14. 3. 2020.

Kolko bu saunda? Nismo još sigurni, al glasno bu!

Đavoli dabogda sjeli nikad ne ustali! ♫ 000.000 – Jedna ljubav, jedna Muzika Miliona!!!

UPADNICA (treba platiti slovensku vinjetu, ne zajebavaj)

☮ 40 kn ☮

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content