Drugačija glazba,u petak 20.rujna 2019. od od 21 sat, u klubu Attack predstavit će glazbeni program Arabian Night. Ambient i chill out glazbu, tematski povezanu s bliskoistočnim glazbenim izričajima, odabirati će Indra, Blue Forest I Hand of Damaru.
Uz plesni dio, posjetitelji će moći uživati i u degustaciji specijaliteta arapske kuhinje, pripremljene.
Ulaz je besplatan

Blue Forest je ambientalni, downtempo, psydub projekt producenta Roberta Ovčara iz Zagreba.
Svoje live actove izvodio je posljednjih 7 godina na trance festivalima poput Lost Theory, MoDem, Life Celebration, Future Nature, TOY, Ministarstvo Psihodelije, Freemental, Strobolobo, Regeneration, Samsara i Sziget festival u Mađarskoj, Blackmoon u Italiji te na raznim chillout eventima u Zagrebu.
Pocetkom 2017. godine postaje dio Mindspring Music labela gdje izdaje svoj treći album Spirals.
mindspringmusic.bandcamp.com/album/spirals
Krajem 2017. u suradnji sa Pavle Kladarinom (vokali i fx) izdaje svoj live studio session Lands Of Forgotten za najpoznatiji psychill kanal na YT, The Psychedelic Muse.
www.youtube.com/watch?v=oOhJ3voSU_4
2017. i 2018. 4 njegove trake našle su mjesto na kompilacijama za Badgers i Visionary Shamanic Records uz brojne kvalitetne psychill/psydub producente.
Ostala izdanja se mogu pronaći na njegovom bandcamp-u.
blueforest9.bandcamp.com/

Hand of Damaru, projekt je proizašao iz zvukovne ideje klasičnog orkestra i klasične glazbene forme, ali kao orkestar elektronskih zvukova, te njihovih bezgraničnih mogućnosti, varijacija i transformacija. Nakon dugugodišnjeg rada za klasične, ethno i rock sastave, uz elektronski sanjiv i imaginaran collage zvukova, te snage acida, zadržana je predanost klasičnim formama u nekom futurističkom transcendentalnom tonalitetu. Na ambientalnoj sceni Hand of Damaru projekt je prisutan od 2016. god., nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu, na partijima i festivalima poput Mystic Mountain, FreeMental, Transylvaliens, Samasara, Shankra, Dakini.
Indra , započela je svoj glazbeni put od world-music emisije Baraka na Radiju Student, Ministarstva psihodelije i Chillibara i niza različitih psybient tuluma i trance festivala, a trenutno ima status rezidentice na Mo:Dem festivalu. Indra nas preko 15 godina vodi na putovanja svijetom i beyond kroz svoju jedinstvenu fuziju vibrirajućih ambijenta i toplih etno zvukova ispod kojih je uvijek dub kičma i gruv Majke Zemlje. Njena kompilacija “Forest garden”poziv je da se vratimo roots vrijednostima i održivom načinu života.

Program Drugačija glazba provodi se kroz projekt Korak dalje prema uključivoj kulturi.
Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt Korak dalje – prema uključivoj kulturi AKC provodi u partnertstvu s organizacijama: Kulturtreger, Savez udruga Operacija grad, Multimedijalni institut (MI2), Udruženje za razvoj kulture – URK, WHW / Što, kako i za koga, KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse i Centar za mirovne studije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj događaja isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content