NEDJELJA 29.03.2015.

MEAN JEANS (Portland)

Vjerujemo da je veoma malen broj onih koji iole prate svjetsku punk rock scenu, a da barem nisu čuli za ovaj portlandski trio. Bend je osnovan 2008. godine, a planetarna Mean Jeans groznica započela je samo godinu dana kasnije nakon izdavanja pop punk masterpisa “Are You Serious?” za portlandski Dirtnap records, label koji je iznjedrio bendove poput The Marked Men, The Spits, The Ergs i The Estranged.

Mean Jeansi se pri izradi pjesama drže bazične Ramones formule u kojoj su refreni lakopamtljivi do mjere da ih je danima teško istjerati iz glave, a kako Billy Jeansovo pjevanje neodoljivo priziva duh upokojenog Joey Ramonea, u startu mahom od kritike dobivaju titulu hommagea Ramonesima. Tri godine nakon hitovima nafilanog, eksplozivnog “Are You Serious?” LP-a i nekolicine singlova, uslijedio je drugi album “On Mars”, muzički ipak nešto progresivnijeg pristupa, no tekstualno i dalje bogat ozbiljnim temama poput maratonskog partijanja kojem se ne nadzire kraj ili pak pitanjima o postojanju života van Zemlje.

Taman prije odlaska na drugu europsku turneju već spomenuti Dirtnap records im izbacuje kolekciju pjesama sakupljenih sa singlica, splitova i kompilacija na LP-u veoma impresivnog artworka, pa hajd, kad nas već nisu uspjeli počastiti s novim albumom, ovo izdanje možemo smatrati dostatnom zamjenom.

meanjeans.bandcamp.com/

Steve Don’t Party No More

www.youtube.com/watch?v=TaVXvtb6ddo

NANCY (New York)

Kome god da je pala na pamet ideja za utrpavanjem ovih Njujorčana u kombi s Mean Jeansima treba mu skinuti kapu. Nancy su relativno novi glitter & glam punk rock bend iz Brooklyna o kojem se u posljednje vrijeme puno priča i da, istina je, broje samo dva člana, no sudeći po mnogobrojnim recenzijama koncerata i videima, ogoljena postava im samo daje dodatni šarm.

nancymommy.bandcamp.com/

THE CELETOIDS (Doomtown)

Mislimo da zaista nije potrebno nabrajati sve bendove u kojima su članovi bili aktivni kako bi dali do znanja da je u pitanju mladi bend s puno potencijala. Nedavno su postali koncertno aktivni, prvo izdanje očekuje se na proljeće, a nedugo nakon i turneja s Modern Delusion, bendom s kojim dijele dva člana.

theceletoids.bandcamp.com/

Od 21h, Koncert 21.30h, Ulaz = minimalna donacija 30 kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!