Autonomni kulturni centar ATTACK! s ponosom predstavlja: 

DANI SOUND SYSTEM KULTURE 2014.
 

@ATTACK&POGON JEDINSTVO – ZAGREB, 15.-17.5.2014.

Dani Sound System Kulture

zamišljeni su kao trodnevno događanje u sklopu kojih će se prezentirati povijesna,

tehnološka i glazbena strana

tog fenomena putem radionica,

predavanja i glazbenog programa. Program

se odvija u prostorima AKC

ATTACK!­a i POGONA Jedinstvo od 15. do 17. svibnja 2014.

ČETVRTAK 15.5.2014.

@ ATTACK! 21:00 BASS MATERS vs. JAHSTICE

BASS MATTERS (Šibenik)

facebook

Bass Matters je nastao 2009. g. prvenstveno kao event izBASS-irane plesne glazbe (reggae, dub, dubstep, d’n’b) pod istim imenom, koji traje još i dan danas. Tako su ugostili dosta imena s domaće scene kao što su Trip to Zion, Digitron sound system, Mayo, Meniga, Loop Junkies, Lo Peaks, Dr. Oby, Jahstice Sound, Juice, Pistolero, Botza sound, Gartz sound te ponešto stranih imena poput Warrior Charge Soundsystema te Dan I-a. U hodu su se skroz navukli na roots reggae i dub, te krenuli skupljati glazbu na vinilima i počeli graditi svoj sound system. Od tada nastupaju po Hrvatskoj kako po klubovima (AKC Medika, Klub Kulture Krizevci, Kocka Split, Palach Rijeka…), tako i po ljetnim festivalima (Seasplash, Skaville, Lost Theory, Terraneo…). U Šibeniku u Caffe baru Skipper jednom mjesečno organiziraju program pod nazivom Positive Vibrations koji promovira reggae i dub glazbu. 2013. pokreću Dub Camp, mini “festival” sound system kulture – petodnevno opušteno druženje uz sunce, more, dobru hranu, radionice, soundsysteme i brdo dobre glazbe.

JAHSTICE (Zagreb)

youtube

Jahstice još od nastanka 2005. u zagrebačkom klubu Papillon žare i pale po klubovima i festivalima diljem Hrvatske i Europe. Surađivali su s brojnim imenima sa svjetske dub reggae scene i sami bili pokretači mnogih evenata u zagrebačkim klubovima. Kroz njihov dj-set protežu se uglavnom noviteti svjetske dub produkcije, no naravno postoji i naglasak na roots te pokoja stvar iz vlastite produkcije. Članovi Jahstica godinama aktivno sudjeluju na reggae- dub sceni, kako kroz rad u grupi Bamwise, tako i kao organizatori i promotori raznih javnih događanja.

Upad: 0kn

PETAK 16.5.2014.

@ POGON Jedinstvo 14:00 Radionica „SET UP YOUR SOUND“

Kroz stručno vodstvo članova Digitrona polaznici radionice upoznat će se s osnovnim pojmovima u postavljanju sounda. Ova kratka radionica ima cilj upoznati ljude s tehničkom pozadinom sound system partija. Zvučnici, pojačala, skretnice, predpojačala, efekti i mikseta samo su neke od stvari s kojima se bavi ova radionica.

@AKC ATTACK! 19:00 Okrugli stol – tema: “Samogradnja Sound Systema”

Cilj okruglog stola je razmjena iskustava vezanih uz samogradnju sound systema. Članovi Digitron, Boca, Bass Matters i Warrior Charge Sounda pričat će o svojim iskustvima i problemima s kojima su se suočavali pri gradnji svojih soundova i na taj način upoznati ostale sudionike s problematikom i prednostima samogradnje.

SUBOTA 17.5.2014.

@POGON Jedinstvo 21:00 Digitron, Boca Sound, Warrior Charge

Po prvi puta u Zagrebu tri sound systema na jednom mjestu.

BOTZA SOUND SYSTEM(Zadar)


facebook

Boca sound sistem osnovan je 2011. godine u Zadru, prvotno kao zdrava zafrkancija skupine prijatelja bez ikakvog višeg cilja osim zabave u tada tmurnim uvjetima u Zadru. Već u to vrijeme najviše pod utjecajem Outlook festivala i Mungos stagea dolaze u doticaj sa sound system kulturom i samogradnjom. Sa željom da to ponove i da dijele sreću i bass s ljudima po Zadru krajem 2012. počinju graditi vlastiti sound system. Dosad su organizirali mnoštvo partija u Zadru promovirajući uglavnom dubstep i dnb, a u zadnje vrijeme se najviše fokusiraju na originalni dubstep zvuk i uk steppers dub.

DIGITRON SOUND SYSTEM (Zagreb)

digitronsoundsystem

youtube

Digitron Sound System je na dub putovanju koje je počelo 2003. s bendom Radikal Dub Kolektiv. Godinama aktivno sudjeluju na hrvatskoj “dub sceni” s ljubavlju prema digitalnom dubu i internacionalno su prepoznati po svojoj heavy dub produkciji/selekciji. Produkcijski je najbliži zvuku UK DUBa s utjecajima raznih drugih elektronskih i akustičnih glazbi, koje svojim atmosferama imaju transični efekt. Sa svojim specijalno izrađenim sound sistemom nastupali su na mnogim domaćim i internacionalnim festivalima (Fusion, Seasplash, Hadra, Zoro, Lost theory, Ritual te mnogi drugi…) i u klubovima po cijeloj Europi: Francuska, Belgija, Njemačka, Austrija, Slovenija, Italija, Češka, Srbija, Hrvatska…

WARRIOR CHARGE (Udine-Italija)

facebook

youtube

Warrior Charge je talijanski

dub sound system nastao 2006. godine. S korijenima u anarho-punku i DIY nezavisnoj sceni, cilj im je širiti pozitivne i buntovničke poruke, surađivati s ostalim soundsystemima, glazbenicima i ljudima koji stvaraju bolji svijet. Osim što nastupaju, bave se i organizacijom glazbenih događanja. Dosada su dijelili pozornicu s legendama kao što su Jah Shaka, Zion Train, Aba Shanti, Channel One, The Disciples, Inner Terrestrials, Weedeing Dub,Vibronics, a sa svojim ručno rađenim sound systemom obojanim u crveno nastupali su na festivalima: Zion Station, Festintenda, Heartical Vibes,

Dub Gate, Seasplash…

UPAD: do 23:00 – 0kn, od 23:00 – 20kn

PODRŠKA

Pozitivan Ritam

Reggae.hr
Seasplash festival

Irie Garden

Program Autonomnog kulturnopg centra Attack realiziran je uz pomoc Grada Zagreba-Grdaskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content