17:00 – 20:00
hacklab01@AKC Medika

hr.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

Creative Commons (približan prijevod: zajedničko kreativno dobro, skraćeno CC) je američka neprofitna organizacija koja se zasniva na tome da proširi raspon kreativnih radova dostupnih drugima da legalno koriste i dijele. Organizacija je objavila nekoliko dozvoli za autorsko pravo poznatih kao Creative Commons licence, kojih je ukupno četiri, a zovu se Attribution (skraćeno by), Noncommercial (nc), No Derivative Works (nd) i Share Alike (sa). Ovisno o jednoj (od četiri dozvole) odabranoj dozvoli, ograničena su samo pojedina (ili nijedna) prava nad djelom. Creative Commons neprofitna organizacija osnovana je 2001. godine, a osnovao ju je američki akademac Lawrence Lessig. Logo Creative Commons obično ispod svog kraćeg naziva CC ima i uočljiv natpis: Some rights reserved.

Voditelj radionice je Ivan AKA DraCo, jedan od osnivača međunarodnog netlable-a Diggarama (www.diggarama.com/) sa sjedištem u Hrvatskoj, na kojem se pod CC licencom izdaje glazba.

Sadržaj radionice:

– povijest
– usability
– pregled sadašnjeg stanja u svijetu i kod nas
– budućnost i gdje sve to vodi

Nakon predavanja otvoreni stol i debata.

Prijave na www.hacklab01.org/program/details/151-creative-commons.html (potrebno je registrirati se) ili na mail prijave@hacklab01.org. U slučaju da se na radionicu ne prijavi dovoljan broj ljudi, datum će biti izmijenjen!

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!