Sezona hacklabovih radionica otvara se s ccLABom na kojem ćemo pogledati engleski dokumentarac STFU Glasgow. Uz to DraCo drži prezentaciju o CC-u i vezanim starim i novim projektima.

Creative Commons (približan prijevod: zajedničko kreativno dobro, skraćeno CC) je američka neprofitna organizacija koja se zasniva u tome da proširi raspon kreativnih radova dostupnih drugima da legalno koriste i dijele. Organizacija je objavila nekoliko dozvoli za autorsko pravo poznatih kao Creative Commons licence, kojih je ukupno četiri. Creative Commons neprofitna organizacija osnovana je 2001. godine, a osnovao ju je američki akademac Lawrence Lessig. Logo Creative Commons obično ispod svog kraćeg naziva CC ima i uočljiv natpis:Some rights reserved.

Projekcija: STFU Glasgow
STFU Glasgow je dokumentarac o STFU Glasgow music festivalu koji sadrži snimke koncerata i intervjue sa sudionicima festivala. U šest poglavlja istražuje modernu produkciju i distribuciju glazbe s naglaskom na demokratizaciji alata za računalnu glazbenu produkciju i korištenje interneta kao medija za distribuciju i suradnju glazbenika.
STFU je međunarodan i neprofitan kolektiv glazbenika, netlabel aktivista i promotera koji organiziraju koncerte elektronske i eksperimentalne glazbe.
+ Live FAQ by DraCo

Jedan od osnivača Diggarama netlabela odgovara na sva vaša pitanja o:
CC-u općenito, povijesti i sadašnjosti CC-a, budućnost CC-a, domaćim projektima i budućnosti.

Ostale hacklabove radionice:
JoomLAB – Radionica izrade web stranica za korisnike bez znanja programiranja ili računalnog grafičkog dizajna
FixLAB – Otvoreni servis i radionica popravljanja računala
TermLAB – Osnove Linux terminala za Linux početnike.
ServLAB – Instalacija i konfiguracija Linux serverskog okruženja
WifiLAB – Sigurnost bežičnih mreža, korištenje Backtracka za testiranje mreža, izrada kantene.

NAPOMENA:
Prijave na radionice su OBAVEZNE (na ccLAB: STFU Glasgow nije se potrebno prijaviti). Raspored radionica radimo nakon prijava pa vas molimo da se prijavite na info@hacklab01.org.
Bez prijave možete doći i na infoLAB – tjedni sastanak – svakog ponedjeljka u 20:00.
Welcome! :)
www.hacklab01.org

OD 20h, ULAZ SLOBODAN

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content