ČETVRTAK 09.11.2023. OD 19:00 SATI
IZLOŽBA BOBA 59, ZAGREBOB.
GALERIJA SIVA (MEDIKA), PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB

Autonomni kulturni centar Attack! kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe ZAGREBOB. Otvorenje izložbe predviđeno je za 9. studenog u 19:00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika. Izložbu možete pogledati svaki dan od 9. studenog do 15. studenog od 17:00 do 20:00 sati.

ZAGREBOB
Autor, graffiti umjetnik, za zagrebačku izložbu provlači kroz svoje radove paralelu između graffita i srednjeg vijeka. Na svom rezidencijalnom boravku, autor će istražiti srednjovjekovnu povijest Zagreba, koja će mu poslužiti za izgradnju motiva na djelima koja će nastati.

BOB 59 je graffiti umjetnik/ilustrator iz Lilla (Francuska). U svom umjetničkom izričaju koristi se raznim medijima kao što su markeri, sprejevi, digitalna obrada i izrada ilustracija. Svoje crteže malih formata pretvara u velike murale, skulpture, kostime, otiske sitotiska, animacije.
Inspiraciju dobiva kroz promatranje biljaka, maskota i ostalih predmeta na koje nailazi tijekom šetnji gradom. Njegova inspiracija dolazi i iz animiranih i granih filmova, knjiga, video igara. Tako autor crpi ideje za izradu likova koji su mješavina stvarnosti i fikcije i koji stvaraju njegov svijet.

Više o radovima umjetnika na @303sosntm

Link na FB event

____________________________________________
Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content