4.3.  + Monstera Deliciosa afterparty

<> BITIPATIBI < 4.3. / 20h / 35kn > Kimekai <>

Da parafraziramo Ziher.hr: Zagreb će opet biti od šećera!

U petak 4.3. Bitipatibi se vraćaju Zagrebu u zagrljaj. I oni i mi smo to zaslužili. Ovaj put mjesto radnje je klub Attack, a Bitipatibi poručuju da spremaju još glasniji koncert. Indie/shoegaze/dream pop dragulji. Sve znate.

I da večer bude još i bolja prije Bitipatibi će nastupiti genijalni Kimekai. Novi album je u pripremi i par stvari ćemo premijerno čuti u petak.

Očekujemo vas u Attacku!

Bitipatibi je indie/shoegaze/dream pop bend nastao u Beogradu, 2009. godine. Njihov prvi album, “Lešnici divlji” (2013), propraćen je veoma pozitivnim kritikama, a ubrzo nakon njegovog izlaska, bend prestaje s radom. No, nakon tri godine Bitipatibi se vraća na scenu u nešto izmijenjenom sastavu i nastavlja živeti svoj san. A koncert u klubu Attack je opet prilika da vidimo ovaj bend pred kojim je sjajna budućnost. Bend specifičnog zvuka i pojave. Album prvijenac biti će izveden u cjelini, a imati ćemo i priliku čuti nekoliko potpuno novih pjesama koje su nastale u međuvremenu.

”Andrija” live: bit.ly/1QnJXnd

”Mi smo od šećera”: bit.ly/1UtPSMI

FB: on.fb.me/1LPpNke

BC: bit.ly/1nb0xyt

Recenzije albuma:

Balkanrock.com -> bit.ly/1TKjHbe

Ravno Do Dna -> bit.ly/1UtQcep

Recenzije zagrebačkog koncerta

Sound Report -> bit.ly/1QfH5v0

Ziher.hr -> bit.ly/1oBiAz3

Ravno Do Dna -> bit.ly/1oSqjsZ

Kimekai je alias iznimno talentiranog đakovačkog producenta Marka Vukovića koji je svoj hvaljeni album prvijenac izdao za Hush Hush Records iz Seattlea čime je ”Coral Dreams” zasluženo dospio u fokus kako naših tako i stranih medija. Svoj zvuk opisuje kao kombinaciju analognih sintisajzera, sanjivih vokala i organičkih perkusija, a kao utjecaje navodi žanrovski široku lepezu izvođača poput Joy Division, New Order, Gang of Four, James Blake, Toro y Moi, Shlomo, Soosh, Cloudfactory, Foals, Atlas Sound, Kraftwerk, Why Stakla i Holandija. Album mu je završio na visokom 13. mjestu Kultivatorove regionalne liste najboljih albuma: ”Ofucana je fraza u svojim bezbrojnim varijacijama kako mi, tako malen narod, u nečemu imamo konja za utrku s oh-tako-nedostižnim bjelosvjetskim primjerima. /…/ Chillwave ugođaj, koji aranžmanima i igranjem s raznim zvukovima vraća igru na teren ranog Four Teta ili Cariboua prije nego što je Dan postao prepatetičan u svojoj benignoj pozitivi. /…/ U svakom slučaju, zapamtite ovo ime”.

Sprema i svoj drugi album za Hush Hush Records i nema razloga da ne vjerujemo da će nadmašiti prvijenac. Samo poslušajte ”Animal Farm”.

”Animal Farm”: bit.ly/1QnKpSC

FB: on.fb.me/1oSqsN8

SC: bit.ly/1XUREGD

Klub otvaramo u 20h, a karte po cijeni od 35kn nabavite na blagajni kluba.

Kimekai nastupa u 21h, a Bitipatibi u 22h!

www.facebook.com/events/813242755471548/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!