AKC Attack predstavlja:
18.5. // 20:30 – 00:30 // 7 EUR
BIJESAN JURIŠ VAN KONTROLE: Deathchant, Rules, Vipera
Kvartet iz Los Angelesa specijaliziran za eklektičnu kombinaciju Proto-Metala kakvog su definirali Thin Lizzy i Sludgea definiranog u izdanjima Melvinsa. Iako se na prvo slušanje čini kako glazba Deatchanta nije organizira oko konciznih struktura, nju bi bilo pogrešno okarakterizirati kao Jam Session. Bend u svojim kompozicijama naglasak stavlja na improvizaciju oko jasno definiranih elemenata, dok virtuoznost članova omogućava glazbenu telepatiju pomoću koje kompozicija uvijek ostaje otvorena. Deathchant njeguje DIY LA Punk estetiku koja ironično, kako ističu, ide ruku pod ruku s klasičnim Rock i Metal bendovima kao što su Deep Purple, Judas Priest, Uriah i drugi.
Lokalni prvaci Motor-charged Rock’n’Rolla koji su regionalnoj Hardcorepunk zajednici otprije poznati kao članovi bendova Disbaja, Hazarder, Hak Attak. Za razliku od gore navedenih, Vipera ne njeguje eklektični pristup kombinacije razno-raznih pod žanrova, već od svojih početaka imaju jasno definiranu estetiku benda koja neodoljivo podsjeća na Motorhead. No dok Motorhead žari i pali furiozni Motor-Charged metal, u Viperinim riffovima ostaje dobra doza mistike koja nas podsjeća na ranije projekte članova benda. Prošlo je nešto više od godinu dana od objavljivanja njihova EP-a, a najbolje stvari tek moraju ugledati svjetlo dana na novom izdanju. Stoga nestrpljivo iščekujemo novo izdanje, kao i njihovo novo ukazanje na stageu Attacka!
Regionalne Rock and Roll, ali i Hardcore zvijezde. Posljednjih godinu dana sviraju u pojačanoj postavi s dvije gitare, a usudili bi se reći da upravo ova postava izvlači maksimum iz njihove glazbe. Iako su u svojim početcima svirali beskrupulozno brzu pankčinu, s vremenom su svoje kompozicije usporili do te mjere da se usudimo reći kako ih uz Rock’n’Roll i Hardcore-Punk, sad krase i Proto – Doom epiteti. Iza sebe imaju nekolicinu izdanja, a baš kao što je i slučaj s Viperom, najbolje tek dolazi!
!!! VAŽNO !!!
Svima mlađima od 18 dajemo besplatan ulaz na koncert.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content