The Chain Of Music (Venues) Pluralism predstavlja:

01.06.2024. // 21:00 – 05:00 // 10 EUR

Bejbi Motorola, Yana Yang, The Mainstream Official + Glorex, GABIBABYDOLL

Bejbi Motorola (RS)
Bejbi Motorola je jedna od začetnica nove ere elektro-pop pravca. Od izbacivanja svoje prve pjesme “Faraoni” 2022. pa do izbacivanja albuma “Povilenela”, koji predstavlja fuziju elektro i latino (dembow, neoperreo) zvuka, doživljava uspjeh kako na mainstream tako i na alternativnoj sceni. Nastupala je na mnogobrojnim festivalima i eventima na Balkanu. Ono što ju izdvaja od ostalih je specificna boja glasa, tvrdi tehno sound i nezaboravna energija koju pubilka na nastupima itekako osjeti.
open.spotify.com/artist/6XarDOWMMQnP0vgtRm5Uvx
www.instagram.com/bejbi_motorola/

Yana Yang (HR)
Prognoza vremena za subotu: nabrijana Yana baca vas u oko uragana! Ponesite sigurnosnu opremu – buraz bassicb0i ispušta frekvencije od najdubljih do najmasnijih. Eto trap party na globalnoj karti – banite svi! Ispričnice ne primamo!
open.spotify.com/artist/32KkWj2BXb9vFSeuSI4H2j
www.instagram.com/yana.yang_/

The Mainstream Official (SE)
Glazbeno-scenski duo i kazališna trupa koja plesni podij pretvara u politički nabijenu himnu. Njihove kazališne izvedbe spajaju suvremenu filozofiju, mainstream kulturu i absurdizam. Njihova glazba obuhvaća žanrove house, electro i hardstyle, s tekstovima koji zagovaraju svijet bez granica i prava na vlasništvo. Njihovu predstavu “Deep fried state” možete pogledati 30.05. u šatoru Cirkobalkane u dvorištu Pogona Jedinstvo u sklopu 27. Festivala alternativnog kazališnog izričaja.
open.spotify.com/artist/7b9hwnMhywhK6KjWnnFERb
www.instagram.com/themainstreamofficial/

Glorex (SI)
Glorex je slovenska DJ-ica, protagonistkinja kolektiva “Lekker” i članica serijala “Double Date”. Njen izbor glazbe karakteriziraju snažni basovi, dinamičnost s prizvukom 90-ih, protežući se od techna, tranca i breakbeatova do povremenog psy-tranca i ghetto techa. U posljednje tri godine, nastupala je na nekoliko velikih događanja, uključujući Nikolo, LINK Ch0 x MENT i VOW festival.
on.soundcloud.com/MuTpGdXrjvGY1Ucu7
www.instagram.com/gloriakrajnc/

 

GABYBABYDOLL (CL/HR)
Gabibabydoll (oni), rođen_i u Čileu i trenutno kao pripadn_ici hrvatske dijaspore u Berlinu. Kao organizator_i splitskog kolektiva Queeranarchive, suorganizirali su klupske programe poput Tease4Tease, Polyglot i Rat Girl Summer. Ovi večernji klupski programi bili su usmjereni na stvaranje sigurnijih klupskih prostora bez rodno uvjetovanog nasilja, uz osnaživanje veza između queer umjetnika/ca iz regije bivše Jugoslavije. Dok su u regiji, Gabijev/i najdraži/e trenuci iza pulta bili su na Grounded festivalu (Si), Panorama i Attack festivalu (ZG), Smoqua festivalu (Ri), Rosa Pistola i zagrebačkom after pride partyju.
www.instagram.com/gabibabydoll777/

____________________________________________

The Chain Of Music (Venues) Pluralism zajednička je inicijativa između Autonomnog kulturnog centra (HR) i Crne kuće 13 (RS). Cilj projekta je jačanje samoodrživosti malih glazbenih prostora unaprjeđenjem organizacijskih kapaciteta i poticanjem međunarodne suradnje. Poznate po djelovanju po DIY načelima, organizacije upravljaju prostorima klub Attack i klub Crna Kuća CK13 te nastoje riješiti izazove s kojima se suočavaju nezavisni glazbeni prostori na jugoistoku Europe i zapadnom Balkanu. Ti izazovi uključuju financijsku održivost, konkurenciju s mainstream prostorima i ograničene obrazovne mogućnosti za osoblje. Kako bi se riješili ti problemi, projekt nudi obrazovne programe, umjetničke rezidencije, live nastupe i mogućnosti umrežavanja. Dodatno, naglasak je na rodnoj ravnopravnosti i inkluziji te osnaživanjem žena u glazbi i uključivanjem migrantskih umjetnika/ica.

Financirano od strane Europske unije. Stajališta izražena u ovom projektu isključiva su odgovornost udruge te se ne mogu smatrati službenim stavom Europske unije, stoga Europska unija ne može biti odgovorna za njih.

#LIVEMX #beyondmusic #livemusicsector #creativeeuropeprogramme #musicmoveseurope

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content