SUBSONICS (Atlanta, SAD)

Najčuvanija tajna američke garage rock’n’roll scene na jednoj od svojih rijetkih europskih turneja uveličat će svojim koncertom nedjeljnu večer u Zagrebu!

Subsonics predstavljaju utjelovljenje rock’n’roll coolnessa i koncentrat svega onoga što tu glazbu i njenu ikonografiju čini privlačnom i zavodljivom. Frontman banda Clay Reed, jedan od posljednjih pravih rock’n’roll ekscentrika, doima se kao neka čudna kombinacija svog prezimenjaka Loua, Lux Interiora i Jonathana Richmana, dok njegova živčana surf gitara i pravocrtni, minimalistički ritam stojeće bubnjarke Buffy Aguero pletu zvučnu mrežu u koju se nevjerojatno lako uhvatiti, već u prvih nekoliko taktova. Valovi garažnih bandova dolaze i prolaze, a Subsonics ostaju, izvan svih trendova i ispod radara kreatora popularnog ukusa.

Nakon 20 godina postojanja i 7 stilski vrlo dosljednih albuma (od kojih su svi odreda besprijekorna remek djela) na pravovjernim labelovima kao što suGet Hip, Lance Rock i Slovenly, Subsonics nemaju potrebu ikome išta dokazivati. Veličinu svojih uzora, kao što su Velvet Underground, Richard Hell & The Voidoids ili Television već su odavno dosegnuli. Dovoljno je prepustiti im se se dok vas vode u svoj mračni svijet prepun priča o propalim likovima izgubljenim u pokrajnjim uličicama grada poroka.

A za one kojima treba dodatna preporuka, nije naodmet spomenuti i da su Subsonicse njihovi sugrađani Black Lips proglasili najboljim bandom iz Atlante, a Vjeran Pavlinić Columbo svojim najdražim živućim bandom.

youtube

youtube

youtube

onechordprogression.com

BE THERE OR BE SQUARE!!!

Od 21h, Ulaz minimalna donacija 25 Kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!