SUBOTA 19.12.
Autonomni kulturni centar Attack! će, u sklopu svog klupskog programa Bass out, 19. prosinca 2015. godine ugostit jedne od nositelja britanske roots/dub scene Vibronics! Za potpuni doživljaj dobrog zvuka potrudit će se i domaće glazbene snage Dubolik, Lo Peaks i Bass Matters Soundsystem.
Attackov programa Bass out prati strujanja na internacionalnoj i hrvatskoj dub reggae sceni s ciljem njezine promocije i razvoja u Hrvatskoj. Kroz realizaciju u Klubu Attack želja nam je hrvatskoj publici predstaviti važne protagoniste koji stvaraju različite stilove ove osebujne i bogate glazbene scene.

VIBRONICS (UK)
Vibronics su od svog osnivanja devedesetih godina predvodnici britanske roots i dub scene. Nakon što ih je otkrio Neil Perch iz Zion Traina i izdao na labelu Universal Egg ubrzo su nastupali diljem svijeta: od Portugala, Finske, Meksika do Japana, Kine…
Izdali su mnogo albuma: Outernational Dub Conference Volume I, Dub Italizer, Dubliftment, Heavyweight Scoops Selection, Heavyweight Scoops Selection Chapter II, Empire Soldiers (Brain Damage meets Vibronics), The Return of Vibronics itd. te mnogobrojne singlove i kompilacije diljem svijeta. Surađivali su s glazbenim imenima kao što su Zion Train, Ranking Joe, Macka B, The Mad Professor, Jah Free, Fun Lovin’ Criminals i The Warsaw Village Band, Brain damage, High Tone… Aktivni su u izdavaštvu kroz svoj Scoops records.
Da su uistinu jedni od ponajboljih predvodnika ove osebujne glazbene scene uvjerit ćete se uživajući u njihovoj glazbenoj čaroliji i ovaj put u klubu Attack!
www.vibronics.co.uk/info.html
www.facebook.com/pages/Vibronics/16183313401
www.youtube.com/watch?v=087zzt_Cs_w

DUBOLIK (HR)
Dubolik svoj glazbeni put počinje 90-tih godina kada se susreće sa ex-Yu punk i diy scenom. Niz godina svira gitaru u hc-punk bendu Radikalna Promjena. Kroz godine njegov glazbeni interes proširuje se na reggae te kasnije na dub. Godine 2002. sudjeluje u stvaranju Radikal Dub Kolektiva, u kojem svira gitaru, a poslije, kako bend sve više naginje elektronskom zvuku prelazi i na synthove, samplere, efekte… Paralelno uz RDK s dvoje kolega iz benda pokreće i Radikal Dub Sound orijentiran na live izvedbu digitalnog duba, gdje preuzima posao live-dubbinga i produkcije.

Nakon razlaza RDK 2012. godine zajedno sa Vanjom, osniva novi dub projekt imena Dubble, te uskoro zajedno pokreću i vlastiti label Dub Tunnel Records na kojem su do sada izdana tri 10″ vinila u Dubolikovoj produkciji, a uskoro bi trebao izaći i četvrti na kojem se u ulozi gosta našao legendarni jamajkanski pjevač Earl 16. Osim angažmana u vlastitim projektima kontinuirano surađuje i s drugim glazbenicima (The Senior Allstars, Waitapu, Bamwise, Digitron…) radeći produkciju, dub verzije i remikseve. Iako mu je primaran rad u studiju i vlastita produkcija, također nastupa kao dj sa selekcijom u kojoj je prezentiran razvoj reggaea i duba, od svoje zlatne ere do današnjeg suvremenog heavyweight duba.

LO PEAKS (HR)
Svoj glazbeni ukus počeo je razvijati na techno partijima 90-tih da bi se kasnije potpuno predao dub i reggae glazbi. 2005. godine priključuje se Jahstice Soundsystem-u, a par godina kasnije s Dr. Robijem i Vrxom pokreće Digitron Soundsystem, već uvelike poznat na dub/reggae sceni. Godine 2007. sudjeluje u osnivanju novog glazbenog projekta koji se zove Bamwise. Polako napušta Digitron Sound, a 2010. ulazi u projekt Ital Jam. Ital Jam čini skupina glazbenika koji u početku organiziraju večeri muzičkih reggae/dub jam-anja, a kasnije se ta skupina formira i u nešto konkretnije (aktivni riddim band). Usporedo s tim, svoj glazbeni stil nadograđuje u novoj glazbenoj struji – dubstep. Kao dubstep DJ i producent jedan je od pokretača DUBstep Klub večeri u Klubu Attack, koja se zasnivala na mračnom dubstep zvuku. U posljednje vrijeme, zbog sve jače potrebe za svježim dubplate-ovima, na sve većoj domaćoj sceni (“dub is THE shit”), svoju produkciju i dj-setove temelji na “strictly dubwise”.
soundcloud.com/lo-peaks

BASS MATTERS SOUNDSYSTEM (HR)
Bass Matters Soundsystem na samim počecima nastao je kao event 2009. godine u suradnji Šibenske Udruge Mladih i Kluba Mladih u želji da se promovira bass kultura na ovim područjima. Ugostili su mnoge domaće snage kao što su: Trip to zion dj’s i vj’s kolektiv, Digitron Soundsystem, Mayo (Jabbaton), Meniga (Seasplash), Implant, Lo Peaks (Bamwise dub), Dr. Oby (Digitron, Bamwise), Juice (Bass Invaders), Dubble, Pistolero… Pokretači su mini festivala u Šibeniku pod nazivom Dub Camp. Bass Matters Soundsystem jedan je intersantan dvojac otvoren za sve smjerove bass zvukova te ih sve češće možemo čuti i vidjeti po lokalnim festivalima i zabavama.
www.facebook.com/Bass-Matters-110637188968043/?fref=ts

ULAZ: minimalna donacija 30 kn (sa attackovom iskaznicom), 35kn (bez attackove iskaznice)
START: 23h

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!