Autonomni kulturni centar Attack kreće s proljetnim ciklusom radionica iz programa  Attackove tvornice. Prva u nizu je radionica sitotiska koja će se održati od 18.-21.travnja u prostorima bivše tvornice Medika, Pierottijeva 11.

Sitotisak je jedna od najstarijih tiskarskih tehnika koja se koristila još prije 5000 godina prije n.e. Danas je ova tehnika popularna jer omogućava tzv. „uradi sam“ pristup, pa se koristi pri tisku plakata, odjeće i različitih materijala u nekomercijalnoj modnoj industriji.  Ova tehnika koristi se također i kao alternativna metoda samofinanciranja. Polaznici/ce će kroz radionicu proći sve faze potrebne da bi se dobio gotov proizvod. Faze radionice tako su podijeljene na sljedeće skupine:

* tehnička priprema – priprema opreme za tisak; priprema sita

* kreativna priprema – odabir i izrada motiva za tisak; digitalna obrada motiva za          osvjetljavanje; odabir i priprema odgovarajućih boja i emulzija

* priprema za tisak – odabir materijala (tekstil, majice, torbe), odabir papira za tiskanje plakata i postera

*tisak – cijeli proces tiska s bojama i emulzijama do faze čišćenja sita

Završna izložba radova s radionice biti će otvorena na Ohoho festivalu.

Da biste se prijavili na radionicu sitotiska potrebno  je da ispunite mali upitnik na slijedećem linku zaključno s 17. travnjem.  Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Voditelj radionice su majstori  iz Sito(S)tisak Ateljea

Damjan Daje & Nikola Mijatović

Projekt Attackova tvornica realiziran je uz financijsku podršku Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu obrazovanje i sport i zaklade Kultura nova.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content