Attackova tvornica: Radionica DJ-inga
19. – 22.02.2024, klub Attack
PRIJAVE DO 13.02.2024

Otvaramo novi ciklus edukacija Attackove tvornice za 2024. Prva radionica na programu je radionica DJ-inga, koja će se održati od 19. – 22.02.2024, od 16.00 u klubu Attack i glazbenom studiju Fajnputz u Medici. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete putem upitnika na sljedećem linku.

Prijave se zaprimaju zaključno s 13.02.2024. Važna napomena – broj polaznika/ca je ograničen!

DJ radionica zamišljena je kao svojevrsni servis koji omogućava neafirmiranim glazbenicima/cama, producentima/icama edukaciju i prezentaciju svog rada i usavršavanje, ali i edukaciju potpunim početnicima/cama u ovom glazbenom izričaju.
Kroz radionicu obraditi ćemo nekoliko cjelina što uključuje teorijsku, tehničku i kreativnu fazu.
Polaznici/e će se na početku upoznati s poviješću elektronske glazbe, različitim glazbenim žanrovima i njihovim karakteristikama. Upoznati će se s osnovama korištenja opreme koja je važna u realizaciji kao što su gramofoni, miksete, kontroleri, zvučnici i softverska rješenja. Obraditi će se osnove miješanja (mixanja) glazbe što uključuje osnovne tehnike miješanja glazbe poput beatmatchinga, crossfadinga, uz razumijevanja ritma i strukture pjesama. Kroz upoznavanje različitih glazbenih žanrova, polaznici/e će učiti kako ih uspješno umixati i napraviti prijelaze. Polaznici/e će se kroz radionicu upoznati i s različitim softverima, njihovom upotrebom i značajkama.

U kreativnom dijelu polaznici/ce će imati priliku odabrati, prema vlastitim afinitetima svoj glazbeni izričaj na kojem će primijeniti stečena znanja i razvijati vlastiti glazbeni izričaj i stil kao DJ. Na kraju radionice raditi će se na izgradnji seta i vježbati će se glazbeni nastup u klubu. Upravo opisane aktivnosti time predstavljaju zanimljiv spoj samoorganizacije i promocije gdje se „uradi sam“ aspekt stvaralaštva podigao na jednu veću razinu u kojoj se koriste resursi udruge (glazbena oprema) kako bi se ostvario kvalitetni edukativni program. Ciljevi radionice su promovirati glazbeno stvaralaštvo u području alternativne/nekomercijalne elektronske glazbe, veća zainteresiranost mladih za alternativnu elektronsku glazbu i aktivno djelovanje u urbanoj glazbenoj sceni povećanjem broja novih mladih korisnika programa Udruge.

Ivan Pavin suradnik je u Autonomnom kulturnom centru Attack, kao organizator i tonac; organizator je nekolicine glazbenih festivala (Tides of youth, Buka i Otpor, MoDem); osnivač je vlastite diskografske kuće Insectic Records. Prva radna iskustva stječe radom na festivalima poput Outlook, Dimensions, Terraneo, MoDem, Sonus i mnogih drugih.
Njegov interes za psytrance kulturu i glazbu došao je preko mnogih underground partija i festivala na kojima je doživio i vidio njen pravi potencijal.

Attackova tvornica program je Autonomnog kulturnog centra, sufinancirana je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content