Pozivamo vas da se prijavite na radionice proljetnog ciklusa Attackove tvornice u prostorima bivše tvornice Medika, Pierottijeva 11. Radionica glazbene produkcije održavati će se 5, 6, 13 i 14, svibnja od 12.00 sati, dok će se radionica stop animacije odvijati u slijedećim terminima:

10.5. (17-20h), 11.5. (17-20h), 12.5. (15-18h) – upoznavanje s temom i tehnikom, izrada lutaka i scenografije
17.5. (17-20h), 18.5. (17-20h), 19.5. (15-18h) – testno snimanje i snimanje
31.5. (17-20h), 1.6. (17-20h), 2.6. (15-18h) – snimanje
14.6., od 20h – prikazivanje gotovog rezultata radionice i diskusija

Sve radionice su besplatne, a prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na slijedećem linku:

goo.gl/Ihd1Zj

Prijave za Glazbenu produkciju se primaju do 3. svibnja, a za Stop animaciju do 8. svibnja. 

RADIONICA STOP ANIMACIJE
Radionica stop-mo animacije usmjerena je svim polaznicama/polaznicima zainteresiranima za multimedijalne stvaralačke procese — početnicama/početnicima koji nisu dosad imali prilike raditi u sličnome okruženju, i autori(ca)ma sa željom za više prakse i iskustva.
Tehnika stop animacije i koncept filma kao timskog projekta dopuštaju nam paralelno razviti maštu i disciplinu kroz kreiranje jednog suradničkog djela, uz individualno savladavanje priručnih tehnika izrade lutaka od plastelina, kreiranja dinamičnog scenarija, preciznog snalaženja u prostoru i vremenu, te upoznavanja koncepta kadra kao semantičkog formata i kao tehničkog gradbenog elementa filmske umjetnosti. Fokus radionice je na individualnom stvaralaštvu klasičnim umjetničkim tehnikama iz domene kiparstva (pri kreiranju 3d likova), i procesu suradničkog konstruiranja narativa, te konstrukciji svih zasebnih elemenata u jedno kompleksno estetično djelo.
Cilj radionice je pružiti priliku za individualnu kreaciju i iskustvo uklapanja vlastitog estetskog izričaja u veće, zajedničko djelo, te upoznavanje tehnika modeliranja i oživljavanja zamišljenih likova te osnovnih animacijskih pravila koja mogu biti korisna u budućem autorskom radu svakog polaznika/polaznice.

Dina Karadžić — BFA+MFA na ALU Zg 2012.; od 2014. suosnivačica i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije Format C [formatc.hr], organizacije s fokusom na suvremenom umjetničkom istraživanju i suradničkom stvaralaštvu. Aktivno (su)djeluje u području suvremenih transmedijskih edukativnih praksi; eksperimentira u području vizualne | digitalne | internetske umjetnosti; radila u poljima stop-animacije i autorskog oblikovanja likova, te freelance ilustracije.

[formatc.hr/j3d1n4]

RADIONICA GLAZBENE PRODUKCIJE
Glazbeno edukacijska radionica u kojoj se polaznike upoznaje s osnovama glazbene produkcij s naglaskom na dub/reggae i srodne glazbene pravce. U sklopu radionice polaznici će imati priliku u praksi isprobati neke od tehnika miksanja koje su zastupljene, kako u tradicionalnoj, tako i suvremenoj glazbenoj produkciji. Bit će objašnjena klasična studijska hardwerska oprema (miks pult, efekti, uređaji za manipulaciju zvuka i sl.), ali i softwer (Ableton, Cubase), koji je u danasnjoj glazbenoj produkciji nezaobilazan element. Nakon upoznavanja s osnovnom terminologijom, hardwerskom opremom, softwareom, osnovnim načelima produkcije i miksa polaznici će imati mogućnost, koristeći naučeno, eksperimentirati i manipulirajuti s audio trakama kako bi stvorili nove verzije i mikseve pjesama. Glavni naglasak radionice je kreativno manipuliranje glazbom, iz perspektive producenta, ne samo unutar dub/reggae žanra već i općenito.

Voditelj radionice: DUBOLIK (Jadranko Kereković). Rođen u Sarajevu, 90-tih godina dolazi u Zagreb i susreće se sa ex-Yu punk i diy scenom. Duži niz godina svira gitaru u hc-punk bendu Radikalna promjena. Kroz godine njegov glazbeni interes proširuje se na reggae te kasnije na dub i dubom inspiriranu glazbu. 2002.godine sudjeluje u stvaranju Radikal Dub Kolektiva, u kojem isprva svira gitaru, a poslije, kako bend sve više naginje elektronskom zvuku svom setupu dodaje synthove, samplere, efekte…Paralelno s Radikal Dub Kolektivom uz dvoje prijatelja iz benda se oformljava i Radikal Dub Sound orijentiran na live izvedbu digitalnog duba, gdje preuzima posao live-dubbinga i produkcije. Nakon razlaza Radikal Dub Kolektiva 2010.godine zajedno s s Vanjom, također iz bivšeg benda, oformljava novi dub projekt imena Dubble, te uskoro zajedno pokrecu i vlastiti label-Dub Tunnel rec. na kojem su do sada izdana četiri 10″ vinila u Dubolikovoj produkciji. Osim angažmana u vlastitim projektima kontinuirano surađuje i s drugim glazbenicima (The Senior Allstars, Waitapu, Bamwise, Digitron…) s dub verzijama, remiksevima i sl. Kroz sve godine bavljenja autorskom glazbom također nastupa i sa dj selekcijom u kojoj je prezentiran presjek razvoja reggae i dub muzike, od svoji začetaka do današnjeg suvremenog heavyweight duba.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content