Autonomni kulturni centar Attack počinje s jesenskim ciklusom Attackove tvornice. U listopadu će se održati dvije kreativne radionice – likovna i sitotisak s početkom 15. listopada 2012. u prostorima AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb. Pohađanje radionica je potpuno besplatno. Prijave se primaju na adresu akc.attack@gmail.com do 10. Listopada 2012. s naznakom „za radionice“. Požurite jer je broj polaznika/ca ograničen!
Attackova tvornica realizirana je sredsvima Ministarstva kulture republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu,obrazovanje i sport, Instituta otvoreno društvo.
Malo više o programu radionica:
KREATIVNA LIKOVNA RADIONICA: PLAKAT I KALUP (tehnike umnožavanja)
Na ovoj radionici polaznici/e upoznati će se s medijem plakata i s izradom kalupa. Učiti će kako se izrrađuje plakat – kao oblik oglašavanja i kao grafičko djelo; proći će cijeli postupak od skice,(kompozicije,dizajna) do završne izrade. Konačni oblik plakata, moći će izabrati s obzirom na materijal i tehniku koju žele naučiti (npr. crtani,slikani, kolaž plakat; dizajn i kompjuterska obrada).
S obzirom na to da svaka radionica ima dvodimenzionalni i trodimenzionalni aspekt na ovoj će polaznici/e dobit uvid kako se izarađuju jednodjelni i višedjelni kalupi za izradu i multipliciranje skulptura i 3D radova svih vrsta.
Voditeljica radionice: Ivana Zubović
 
RADIONICA SITOTISKA
Cilj ove radionice jest upoznati polaznike/ice s tehnikom sitotiska i njezinim alternativnim metodama. To je jedna od najstarijih tiskarskih tehnika, korištena još 5000 godina prije nove ere. Ideja je da svaki polaznik/ca napravi jedan likovni rad, koji zatim sam na radionici umnoži u određenom broju primjeraka. Konačni proizvod bit će zajednička grafička mapa, otisnuta i potpisana od strane samih autora/ica. U obzir dolaze radovi svih likovnih pravaca i vrsta – strip, ilustracija, karikatura, apstrakcija, art brut, bad painting, minimalizam….po slobodnom izboru autrora/ca. Na ovoj radionici pozabavili bismo se prvenstveno sitotiskom na papiru, dok bi primjenu na tekstilu samo usput obrazložili.
Voditelj:Vančo Rebac
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content