ATTACKOVA TVORNICA >> 15.10.-15.11.2010. besplatne radionice @ medika

1.RADIONICA DUB PRODUKCIJE – DUBIONICA

– produkcija uz pomoć softvera

– standardni način stvaranja glazbe

– osnove tehnike, upotreba razglasa, elektronski efekti i eksterne efektne jedinice

voditelj radionice: TOMISLAV VRKLJAN

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

2. LIKOVNA RADIONICA

interaktivna radionica gdje će se polaznici/ce slobodno ili na zadanu temu kreativno izražavati, kroz razne likovne medije i tehnike: crtanje, slikanje, kolaž, kombinirane tehnike, trodimenzionalno izražavanje i rad u prostoru, instalacije; land-art…

Cilj radionice je interaktivna edukacija, razvijanje kreativnosti, učenje o primjeni materijala i upoznavanje s nekonvencijalnim medijima (kao što je underground strip ili “reciklirane” instalacije).

voditeljica radionice: IVANA ZUBOVIĆ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

3. RADIONICA FILMA

radionica će omogućiti svima koji se žele baviti snimanjem filmova: pristup opremi, ovladavanje njenim korištenjem, snimanje vlastitih filmskih uradaka te proizvodnju i predstavljanje nezavisnih igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova.

Cilj nam je snimiti od jedan do nekoliko igranih ili dokumentarnih filmova u Mediki ili na raznim mjestima po gradu – i svatko je pozvan da se pojavi s idejom i proba uvjeriti ljude da je baš to ona esencija filmske umjetnosti koju svi već stoljećima čekamo a onda ćemo se aklamacijom, nagovaranjem, zajedničkim mozganjem i eventualnom podjelom na ekipe dogovoriti točno koje filmove snimamo i hoćemo li se možda truditi da budu međusobno povezani u neku okvirnu priču.

Sve se najvjerojatnije odvija u DV-tehnici, koja je turbodostupna a nije toliko loša da se u njoj ne bi dao pogledati dobar film – imamo i pravog snimatelja, koji objašnjava čemu služi koji gumb na kameri i kako osvjetliti prizor. Izlete u HDV i HD također podržavamo, naročito ako kameru donesete od kuće.

MONTAŽA! Posao iz snova svih likova koji radije slušaju tuđe razgovore nego da u njima sudjeluju, gdje vještina promatranja ljudi i njihovih odnosa zaista dolazi do izražaja. Radimo u Adobe Premiereu a nađe li se koji Mac možemo i u sličnom Final Cutu.

voditelj radionice: JOSIP VISKOVIĆ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

4. RADIONICA ANIMACIJE – OŽIVLJENI PREDMETI MEDIKE

Radionica “stop-motion” animiranog filma kroz praktičan primjer izrade filmske vježbe u trajanju od maksimalno 3 minute. Radionica se odvija kroz 40 nastavnih sati raspoređenih po dogovoru s polaznicima. Rad radionice temelji se na tehnici stop animacije kojom se oživljavaju predmeti pronađeni po tvornici ili bližoj okolini.

Radionica se odvija u tri etape, kao i kod profesionalne proizvodnje animiranog filma:

1.                 1. Predprodukcija /Smišljanje teme i osnovne radnje, Pisanje scenarija i crtanje knjige snimanja na panou, Skica zvuka i glazbe, Izrada probnih fotografija i slaganje predmontaže , Pripremanje scenografije, rekvizita, kostima, Plan snimanja, Produkcija, Snimanje slike u prostoru Medike (uključuje fotografiranje, animiranje, eventualno glumu), Provjera snimki, Nadosnimavanje/

o

2.                 2. Postprodukcija /Snimanje finalne verzije glazbe i zvučnih efekata, Slaganje kadrova na kompjuteru, Montaža, Dizajn špice, Miks, Finalizacija/

voditelj radionice: DRAŠKO IVEZIĆ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

biografije voditelja/ica radionica:

TOMISLAV VRKLJAN (1980.) Apsolvent grafičkog fakulteta. Član glazbene skupine Radikal dub kolektiva, benda koji zadnji album objavljuje u Engleskoj, recenziran čak u Wire magazinu (jednom od najvećih glazbenih magazina na svijetu). Uz dugogodišnju glazbenu karijeru (svirajući po raznim bendovima od 1995) 2000 sa počinje baviti i produkcijom muzike i studijskim radom. Rezultat tog rada se može naći na više inozemnih kompilacija, od Njemačke, Švicarske, Engleske pa sve do Meksika. Aktivno bavljenje glazbom rezultiralo je sa 7 europskih turneja, mnogim studijskim angažmanima te radom sa mnogim inozemnim glazbenicima.

IVANA ZUBOVIĆ (1982.) Još kao mala pohađala je razne tečajeve i radionice za likovno nadarenu djecu. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti u Rijeci. U to doba izlaže na nekoliko grupnih izložbi u Rijeci, u Muzeju grada Rijeke i galeriji kluba Palach. Sudjeluje u oslikavanju preko stotinu kostima za operu Amelie, održanu u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci. Završila je Tečaj dizajna interijera pri Talijanskoj školi mode i dizajna Callegari u Zagrebu. Radila je na restauraciji Jelačićeve palače u Zagrebu. Diplomirala je slikarstvo 2007. u klasi profesora Zlatka Kesera, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od tada se bavi uglavnom ilustracijom, sitotiskom, oslikavanjem zidova i dizajnom interijera. Također izrađuje maske, slika i šiva.

JOSIP VISKOVIĆ (1978.) Smišljao performanse za Schmrtz Teatar. Pisao filmske recenzije i tekstove za desetak novina i časopisa. Studirao filmsku i tv režiju. Radio kao dramaturg i autor videa u kazalištu (Gavella, Knapp, HNK Split, Bacači Sjenki, OBEPYU) i kao režiser, scenarist, snimatelj i montažer na televiziji (HTV i RTL). Snimio dvadesetak kratkih filmova, uglavnom u sklopu Maratona kratkog filma kojeg pomaže organizirati. Vodio desetak filmskih radionica u sklopu filmskih festivala. Montirao srednjemetražne filmove “Izgubljeni 2” i “Dvorac”.

DRAŠKO IVEZIĆ (1975.). Akademski slikar – grafičar višegodišnji je suradnik Zagreb filma kao redatelj, animator, scenarist na filmu Kamov (2002.) i u postprodukciji više projekata. Trenutno priprema svoj kratkometražni crtani film “Ljubav i prevozna sredstva” i surađuje s Krešimirom Zimonićem na filmu “Zlatka”. Iza sebe ima iskustvo vođenja kreativnih radionica stripa, ilustracije i animacije diljem Hrvatske.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

PRIJAVE /sa naznakom: “ATTACKOVA TVORNICA”/:

akc.attack@gmail.com

>>> prijave traju do 10. listopada – broj polaznika/ca ograničen!

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!