Pozivamo vas da se prijavite na radionice jesenskog ciklusa Attackove tvornice u prostorima bivše tvornice Medika, Pierottijeva 11. Radionica audio inženjeringa održavati će se u razdoblju 23.-26.10 od 16.00 sati, dok će radionica stop animacije krenuti s realizacijom 4.11. s održavanjem vikendima od 16.00. Sve radionice su besplatne, a prijaviti se možete do 21.10 ispunjavanjem upitnika na slijedećem linku: goo.gl/hevmxg

RADIONICA STOP ANIMACIJE 
Radionica stop-mo animacije usmjerena je svim polaznicima/cama zainteresiranima za multimedijalne stvaralačke procese — početnicima/početnicama koji nisu dosad imali prilike raditi u sličnome okruženju, i autorima/cama koji žele više prakse i iskustva.
Tehnika stop animacije i koncept filma kao timskog projekta dopuštaju nam paralelno razviti maštu i disciplinu kroz kreiranje jednog suradničkog djela, uz individualno savladavanje priručnih tehnika crtanja i izrade lutaka, kreiranja dinamičnog scenarija, preciznog snalaženja u prostoru i vremenu, te upoznavanja koncepta kadra kao semantičkog formata i kao tehničkog gradbenog elementa filmske umjetnosti. Uz rad s klasičnim umjetničkim tehnikama iz domene crtanja, slikanja i kiparstva (pri kreiranju 2d likova), i proces suradničkog konstruiranja narativa (dijelom prema logici nadrealističke igre Exquisite Corpse), bavit ćemo se i osnovama digitalnih AV formata (i njihove kreacije), te konstrukcijom svih zasebnih elemenata u jedno kompleksno estetično djelo.
Cilj radionice je pružiti priliku za individualnu kreaciju i iskustvo uklapanja vlastitog estetskog izričaja u veće, zajedničko djelo, te upoznavanje osnovnih animacijskih pravila koja mogu biti korisna u budućem autorskom radu svakog polaznika/ce


Termini radionica su:
4.,5.11. (petak i subota: 16-20h) i 6.11. (nedjelja: 14-18h)
18.,19. (petak i subota: 16-20h) i 20.11. (nedjelja: 14-18h)
2.,3. (petak i subota: 16-20h) i 4.12. (nedjelja: 14-18h)
screening 18.12. – 20h

Voditeljica radionice je Dina Karadžić
Dina Karadžić — BFA+MFA na ALU Zg 2012; od 2014. suosnivačica i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije Format C [www.formatc.hr], organizacije s fokusom na suvremenom umjetničkom istraživanju i suradničkom stvaralaštvu. Aktivno (su)djeluje u području suvremenih transdisciplinarnih i edukativnih praksi; eksperimentira u području vizualne | digitalne | internetske umjetnosti; radila u poljima stop-animacije i autorskog oblikovanja likova, te freelance ilustracije.

RADIONICA AUDIO INŽENJERINGA 
Program radionice sastoji se od upoznavanja i obuke polaznika/ca sa svim potrebnim zaduženjima ton majstora kao i dio producentskih i studijskih tehnika. Koncept radionice temelji se na praktičnoj primjeni glazbenih instrumenata, audio komponenti i producentskih tehnika putem kojih se obrađuje sva područja audio inženjeringa i primjene glazbene opreme kao i razglasnog sistema. Radi lakšeg svladavanja pojedinih cjelina, radionica je tematski podijeljena. Na radionici će se obrađivati slijedeće teme:
– teoretsko upoznavanje sa opremom kluba, postavljanje glazbenih instrumenata na stage (binu) te ozvučenje istih
– rad na FOH mixeru ,audio mix (tonska proba)
– priprema i snimanje benda
– produkcija snimljenog materijala i opća upoznavanja sa softwareom za produkciju
– završavanje mixa
Cilj radionice je pružiti priliku poaznicima/cama da se okušaju u ovoj grani vrlo važnoj za funkcioniranje glazbenih događanja i produkcije, s namjerom da, ukoliko je to moguće, svoje neformalno obrazovanje nastave u klubu Attack! tokom godine.
Polaznici/e će po završetku radionice imati priliku čuti ishod svog rada nastalog tokom radionice, te ocijeniti dali se žele nastaviti usavršavati u području audio inženjeringa.

Voditelj radionice: Igor Ivanković 
Igor Ivanković, tehnički voditelj Autonomnog kulturnog centra – Attack! Rođen 1983. u Zagrebu, trenutno je apsolvent Veleučilišta Velika Gorica, smjer održavanje računalnih sustava. Dodatno se obrazovao na pučkom otvorenom učilištu Algebra gdje je završio program usavršavanja. smjer računalni operater za grafičko oblikovanje. Od 2005. godine aktivno se bavi muzikom kroz muzički dvojac Jahstice Soundsystem, a kasnije i kroz glazbeni projekt Digitron Soundsystem. Nastavlja svoj razvoj kao basist u bendu Bamwise, u kojem svira i danas. Od početka korištenja prostora AKC u Pierottijevoj 11 radi kao glavni tehničar zvuka. Začetnik je ideje “community” radija u AKC. Već godinama sudjeluje u organizaciji i realizaciji festivala u Hrvatskoj i u inozemstvu, kroz poslove tehničke organizacije i “stage menagmenta”. Neki od festivala u čijoj je organizaciji ili/i realizacij sudjelovao su: Terraneo u Šibeniku (2011., 2012., 2013.), Outlook festival (2011., 2012., 2013.) i Dimensions festival u Puli(2013.), Martinska fešta u Šibeniku (2013.), Illectricity u Zagrebu (2011., 2012.), a 2009. radi kao voditelj tehnike na Clubture forumu.Od početaka djelovanja Autonomnog kulturnog centra u Pierottijevoj 11 radi kao organizator određenih glazbenih programa unutar kluba Attack! (dubstep klub,bassout), kao voditelj radionica audio produkcije u programu Attackove tvornice te kao ton majstor u koncertnom prostoru Autonomnog kulturnog centra. Radio kao tehničar živog zvuka nekim renomiranim glazbenim skupinama kao što je grupa Jinx, ABOP. U zadnjih nekoliko mjeseci djeluje kao producent i ton majstor u Soundcage studiju.


Program Attackova tvornica financijski podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport i Zaklada Kultura nova
 
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content