PRIJAVI SE na akc.attack@gmail.com

Prijave traju do 27.listopada- broj polaznika/ca ogranicen

1.RADIONICA DUB PRODUKCIJE

Cilj radionice je educirati polaznike/ce o produkciji  uz pomoć softvera , ali i o standardnom načinu stvaranja glazbe.  Upoznaje ih se sa osnovama tehnike, upotrebom razglasa, elektronskim efekatima  i eksternim efektnim jedinicama.

Očekivanirezultati radionice su novo proizvedena kompozicija iliremiks..Radionicom želimo objediniti produkciju svih polaznika na webstranici.

Webstranica bit će kreirana na taj način da se polaznicima/cama lakoomogući “ uploud “ na stranicu konačne verzije njihovih kompozicija,ali i radne verzija – verzije razložene po kanalima. Na taj način webstranica bi postala “open source” – otvoreni izvor koji omogućavapolaznicima/cama neprestane međusobne intervencije unutar skladbi kao istvaranje novih verzija skladbi. Konačna prezentacija njihova rada bila bi internet kompilacija skladbi polaznika/ca radionice.

Voditelj radionice: Tomislav Vrkljan

Rođen je 16.04.1980.godine u Zagrebu. Apsolvent grafičkog fakulteta. Član glazbene skupine Radikal dub kolektiva, benda koji zadni album objavljuje u Engleskoj, recenziran čak u Wire magazinu(jednom odnajvećih glazbenih magazina na svijetu). Uz dugogodishnju glazbenukarijeru (svirajući po raznim bendovima od 1995) 2000 sa počinje bavitii produkcijom muzike i studijskim radom. Rezultat tog rada se može naćina više inozemnih kompilacija, od Njemačke, Švicarske, Engleske pa svedo Meksika. Aktivno bavljenje glazbom je rezultiralo sa 7 europskihturneja,  mnogim studijskim angažmanima te radom sa mnogim inozemnim glazbenicima.

2. LIKOVNA RADIONICA

Zamišljena je kao interaktivna radionica gdje će se polaznici/ce slobodno ili na zadanu temu kreativno izražavati, kroz razne likovne medije i tehnike:

crtanje (olovkom, ugljenom, pastelom, tušem…);

slikanje (akvarelom, temperom, tušem, akrilom, uljem…);

kolaž;kombinirane tehnike; trodimenzionalno izražavanje i rad u prostoru

(rad sa: žicom, gipsom, glinom, voskom, kaširanim papirom, raznim

recikliranim ( otpadnim ) materijalom…);

instalacije;  land-art…

Cilj radionice je interaktivna edukacija, razvijanje kreativnosti,učenje o primjeni materijala i upoznavanje s nekonvencijalnim medijima (kao što je underground strip ili “reciklirane” instalacije).

Voditeljica radionice: Ivana Zubović

Rođenau Rijeci 22. 6. 1982. Još kao mala pohađala je razne tečajeve iradionice za likovno nadarenu djecu. Završila je Školu primijenjenihumjetnosti u Rijeci. U to doba sam izlaže na nekoliko grupnih izložbi uRijeci,  u Muzeju grada Rijeke i galerijikluba Palach. Sudjeluje u oslikavanju preko stotinu kostima za operuAmelie, održanu u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci. Završila je Tečaj dizajnainterijera pri Talijanskoj školi mode i dizajna Callegari u Zagrebu.Radila je na restauraciji Jelačićeve palače u Zagrebu. Diplomirala jeslikarstvo 2007. u klasi profesora Zlatka Kesera, na Akademiji likovnihumjetnosti u Zagrebu. Od tada se bavi uglavnom ilustracijom,sitotiskom, oslikavanjem zidova i dizajnom interijera. Također izrađujemaske, slika i šiva.

3. RADIONICA FIMA

Svi vi koji rado i često sanjatrite o snimanju filma, ali vam se čini da nemate s kim ili s čim – evo sad imate

Ciljradionice je omogućiti svima koji se žele baviti snimanjem filmovapristup opremi, ovladavanje njenim korištenjem, snimanje vlastitihfilmskih uradaka. Proizvodnja i predstavljanje nezavisnih igranih,dokumentarnih i eksperimentalnih filmova. Filmovi  se najprije proizvode, izmišljaju, snimaju i montiraju. Na radionici  se izlažu i razrađuju ideje te dogovaraju snimanja,u kojima zajedničkisudjeluju svi članovi kluba, dok su kulise prostor Medike

Ciljnam je snimiti od jedan do nekoliko igranih ili dokumentarnih filmova,u Medici ili na raznim mjestima po gradu – i svatko je pozvan da sepojavi s idejom i proba uvjeriti ljude da je baš to ona esencijafilmske umjetnosti koju svi već stoljećima čekamo, a onda ćemo seaklamacijom, nagovaranjem, zajedničkim mozganjem i eventualnom podjelomna ekipe dogovoriti točno koje filmove snimamo, i hoćemo li se moždatruditi da budu međusobno povezani u neku okvirnu priču.

Svese najvjerojatnije odvija u DV-tehnici, koja je turbodostupna a nijetoliko loša da se u njoj ne bi dao pogledati dobar film – imamo ipravog snimatelja, koji objašnjava čemu služi koji gumb na kameri ikako osvjetliti prizor. Izlete u HDV i HD također podržavamo, naročitoako kameru donesete od kuće.

MONTAŽA!Posao iz snova svih likova koji radije slušaju tuđe razgovore nego da unjima sudjeluju, gdje vještina promatranja ljudi i njihovih odnosazaista dolazi do izražaja. Radimo u Adobe Premiereu, a nađe li se kojiMac možemo i sličnom Final Cutu.

Voditelj radionice: Josip Visković 

Rođen je 12.07.1978. u Zagrebu. Smišljao performanse za Schmrtz Teatar. Pisaofilmske recenzije i tekstove za desetak novina i časopisa. Studiraofilmsku i tv režiju. Radio kao dramaturg i autor videa u kazalištu(Gavella, Knapp, HNK Split, Bacači Sjenki, OBEPYU), i kao režiser,scenarist, snimatelj i montažer na televiziji (HTV i RTL). Snimiodvadesetak kratkih filmova, uglavnom u sklopu Maratona kratkog filmakojeg pomaže organizirati. Vodio desetak filmskih radionica u sklopufilmskih festivala. Montirao srednjemetražne filmove “Izgubljeni 2″ i”Dvorac”.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!

Skip to content