ATTACKOVA HIBRIDNA ZAJEDNICA
BOJE BOJA – ZNANASTVENA RADIONICA
RADIONICE KAZALIŠTA SJENA TRIPSTIH

Nakon što smo uspješno realizirali prvu sezonu Attackove hibridne zajednice u Dugavama, vrijeme je da krenemo u nove avanture. Zato započinjemo s novim programima u studenom na istom mjestu u Mjesnom odboru Dugave, Ulica Sv. Mateja 93. Pozivamo vas da prijavite svoje najmlađe članove obitelji na radionice koje će barem malo ugrijati ovu zimu.
Prva radionica je znanstvena, iz ciklusa Boje boja Kazališta sjena Tripstih.
Sudjelovanje na svim programima je besplatno, no broj polaznika/ca je ograničen. Za sudjelovanje na svakoj radionici potrebne su prijave. Za prijaviti se na ovu radionicu, dovoljno je ispuniti upitnik na poveznici  zaključno s 22.11.2023.

Radionice su namijenjene djeci uzrasta od 6 – 12 godina

Na ovoj radionici djeca će postati znanstvenici. Obrađivati će se boje sa znanstvenog aspekta, upoznati će se s prirodom i bojama u prirodi, proći će se teorija nastanka boja i zašto ih u mraku nema. Kroz različite igre i eksperimente poput uporabe svjetla, povećala, vode izrađivati će se spektar duginih boja, miješati će se osnovne boje kako bi se dobile sekundarne, raspravljati će se i diskutirati o komplementarnom sustavu boja.

Voditelji radionice su člannice Kazališta sjena Tripstih:
Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih. Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene). Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata, neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za monooperu u režiji Marija Kovača Ljuski glas, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u Ivoševcima.

____________________________________________

Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC – a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju. Tako smo u zadnjih par godina (izuzev pandemijskih) realizirali radionice i programe za djecu na otvorenom (prostor u blizini knjižnice Dugave), u prostoru MO Dugave ili u osnovnoj školi u Dugavama. Program sadrži niz kreativnih radionica od izvedbenih umjetnosti, audiovizualnih, novo cirkuskih do multimedijalnih, literarnih i vizualnih. Osim radionica, program sadrži i predstave za djecu koje su osmislili umjetnici/e važni za razvoj novocirkuske izvedbene umjetnosti u Hrvatskoj. Programi su namijenjeni djeci osnovnoškolskog uzrasta, ali i mladima u srednjoj školi.
Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja
Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici, kojeg financira Grad Zagreb, u partnerstvu s MO Dugave, Teatrom Puna kuća, Centrom za primjenu integriranog znanja ANZIP

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content