ATTACKOVA HIBRIDNA ZAJEDNICA
PROGRAM ZA TRAVANJ
MJESNI ODBOR DUGAVE (Ulica Sv. Mateja 93)

Attackova hibridna zajednica poziva vas na svoje programe u travnju. Program je namijenjen djeci, a ovaj mjesec prilika je da sudjeluju na radionicama cirkuskih vještina i Vj-inga, a za one koji vole kazalište, spremamo i zabavnu predstavu Šeprtljeraj!
Programi se održavaju u prostorima Mo Dugave, Ulica Sv. Mateja 93
Sudjelovanje na svim programima je besplatno, no broj polaznika/ca je ograničen uz obaveznu prijavu. Poveznice na formulare naći ćete u opisu svake radionice, dok za predstavu prijava nije potrebna!
Program:
23.04. OD 12.00
RADIONICA DRAMSKE IGRE I CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU I MLADE
Poveznica na prijavnicu:bit.ly/3m9uQuc
Prijave se zaprimaju zaključno s 20.04. u 16.00 sati
Radionica je namijenjena djeci uzrasta 6 – 12 godina
28. od 18.00 i 29.04. od 12.00
RADIONICA VJ-INGA
Poveznica na prijavnicu: bit.ly/3ZQ98ZU
Prijave se zaprimaju zaključno s 26.04. u 18.00 sati
Radionica je namijenjena uzrastu 11 – 17 godina
30.04. Od 12.00
ŠEPRTLJERAJ! – PREDSTAVA ZA DJECU
Prijave nisu potrebne. Izvedba predstave održati će se na otvorenom, ispred MO Dugave.

RADIONICA DRAMSKE IGRE I CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU I MLADE
Radionica je osmišljena kao serija igri koje uključuju neke cirkuske vještine i tehnike (poput žongliranja), ali i mnoge druge tehnike kroz koje se sudionici uče koristiti svoje tijelo, glas, svoju maštu, ideje i impulse na način koji može voditi nekom stvaralaštvu – to jest izražavanju na sceni i pred publikom. Ove tehnike pomažu i za oslobađanje od straha (pred publikom), obogaćuju maštu i otvaraju prema novim idejama. Osobito se osvještava rad s partnerom – bilo da se radi o drugom živom biću koje je s nama na “pozornici”, ili bolje rečeno s nama u igri, ili o ljudima koji tu igru promatraju, i koja na ona njih utječe. Osim vježbi u parovima, radit će se različite tehnike i vježbe s rekvizitima. U ovu svrhu,na radionici će se zajednički izrađivati jednostavniji žonglerski rekviziti kojima će se kasnije polaznici služiti pri vježbanju.
Od cirkuskih vještina obradit će se žongliranje različitim objektima (lopticama, čunjevima, kolutovima), balansiranjem objekata, plesanjem s poi trakicama.

Voditeljica radionice je Nikolina Majdak
Rođena je 12.5.1980.u Kutini 2005.diplomirala je na Fakultetu Političkih Znanosti, smjer Novinarstvo. Osnivačica i dugogodišnja članica kazališne skupine Nezavisni Teatar Barake, s kojom je napravila 20-ak predstava i performansa (1998.-2005.). Sudjelovala u cirkuskoj predstavi – projektu «Pyrtaneion» (Tjedan suvremenog plesa 2002.). S akrobatsko-žonglerskom predstavom «Peto godišnje doba» i grupom D-IKS sudjelovala na festivalu «Du Monde Aux Balkans» u Grenoblu i Toulousu 2004. godine. Kao članica dramskog studia Eho glumila u predstavi «Kokoške umiru od ljubavi», te «Jesen, zima, proljeće, ljeto puta sto godina».

 

RADIONICA VJ-INGA
U radionici VJiranja polaznici/e će saznati kako kreirati i pokrenuti vizualni sadržaj koji je u simbiozi s glazbenim. Na radionici će se kreirati scenografija, odnosno projekcija za bilo koju
vrstu glazbe.
Vi-iranje je zapravo pokretna grafika. Što god se zamisli, moguće je pretvoriti u ovu pokretnu grafiku (kolaži, fotografije, crteži, skenovi, 3d oblici itd…). Polaznici/e mogu donijeti gotove materijale ili ih izraditi na licu mjesta. U sljedećoj fazi grafike bi se kompjuterski obradile te pretvarale u slojeve (layere) koji će se koristiti za VJing.
Na jednostavnim primjerima polaznici/e će se upoznati s mogućnosti programa koji se koristi za izradu projekcija i kako manipulirati layerima i loopovima.
Nakon upoznavanja s procesom stvoriti će se zajednička projekcija u koju će sudionici/e dodavati svoje materijale. Zanima nas brza kolaboracija različitih (možda i teško spojivih!) autora/Ica u realnom vremenu.
Uzrast za radionicu 11 – 17 godina
Ena Jurov (1988., Zadar) se bavi vizualnim komunikacijama kroz grafički dizajn, ilustraciju i strip. Završila je MA program Storytelling na Sveučilištu Konstfack u Stockholmu i preddiplomski studij vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu. Surađuje na VJ projektima s kolektivom leilamarinaena, redovito izdaje stripove u Komikazama i vodi radionice stripa za djecu i odrasle, a u sklopu Dizajn studija Plejs dizajnirala je vizualne materijale za autonomni društveni centar Nigdjezemska u Zadru.

“ŠEPRTLJERAJ”
Veseli cabaret za djecu u kojem dva komična lika sređuju svoj dnevni boravak stalno ometajući jedno drugo, pri čemu umjesto biljaka često sami budu zaliveni vodom, a glava jednog završi u torbi drugog. Većinom se nadmeću u svojim vještinama, no ponekad nalaze zajednički jezik vježbajući svoje cirkuske vještine
Sva vesela bića pozvana su u ovaj otkačeni svijet u kojem se na nosu drže suncobrani, krave veselo plešu, a po zraku lete šareni kolutovi, lopte, čunjevi i pokoja cipela.
Igraju: Nikolina Majdak i Mario Miličić

**********************************************************

Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC – a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju. Tako smo u zadnjih par godina (izuzev pandemijskih) realizirali radionice i programe za djecu na otvorenom (prostor u blizini knjižnice Dugave), u prostoru MO Dugave ili u osnovnoj školi u Dugavama. Program sadrži niz kreativnih radionica od izvedbenih umjetnosti, audiovizualnih,novo cirkuskih do multimedijalnih, literarnih i vizualnih. Osim radionica, program sadrži i predstave za djecu koje su osmislili umjetnici/e važni za razvoj novocirkuske izvedbene umjetnosti u Hrvatskoj. Programi su namijenjeni djeci osnovnoškolskog uzrasta, ali i mladima u srednjoj školi.
Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja
Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici u partnerstvu s MO Dugave, Udrugom Cirkorama i Cirk pozor.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content