U uredu su i ARK, Iskorak u sutra, Postpesimisti, Unija 47

Što se trenutno događa s Attackom?
ATTACK! Newsletter #10, listopad 1999.

Nakon preseljenja iz velikog stana u Ulici Kralja Držislava 12, vratili smo se u ured Antiratne kampanje Hrvatske u Gajevu 55. Program je zbog nedostatka prostora naravno splasnuo, ali su projekti postali veći i vidljiviji (“Ulice ljudima”, “Biketour99”…), povećala se suradnja s drugim nevladinim organizacijama u Zagrebu (“Mirovne igre”…), ali i sa ostalim grupama u Hrvatskoj i izvan nje, pa smo dosta putovali (Sisak, Split, Zadar, “Ecotopia” u Rumunjskoj…), prezentirali naš program i pokušali našim iskustvom pridonijeti ostvarenju ili osnaživanju alternativnih događanja i novoosnovanih kulturnih centara. Što se tiče fizičkog prostora, više smo puta bili na razgovoru kod Mladena Čuture, pročelnika Ureda za kulturu Grada Zagreba, te s njegovim savjetnikom Davorom Žagarom, no uz njihove klasične isprike, ostali smo kratkih rukava. Svi pregovori za legalnim dobivanjem prostora koji ne bi morali iznajmljivati (plaćati po komercijalnim tržišnim cijenama), pali su u vodu. E, onda smo se skupa s Antiratnom kampanjom, Postpesimistima, Iskorakom u sutra i Unijom 47 preselili u Vukovarsku gdje smo i sad.1999.
Naša energija se počela raspršivati u tonama birokracijskih papira, raznim aplikacijama, ali i u aktiviranju u nekim drugim nevladinim organizacijama ili pokretima. Problem s kojim se trenutno Attack bori je nedostatak novih ljudi i ideja, kao i nešto pozitivne priče sa strane. Mislim da bi nam to dalo injekciju adrenalina. Planovi za neke prostore postoje, ali nisu još jasni i stvari će se početi kristalizirati, nadam se vrlo brzo.

ZATVORENOST
Jasno nam je da se okolo priča kako je Attack zatvorena grupa. To je vrlo individualna stvar koju ste mogli osjetiti ako ste kontaktirali s više ljudi, netko je otvoreniji, netko zatvoreniji ∞ možda niste naišli na pravog/u. Postoji core team (aktivni dio), koji se redovito sastaje i moguće je da smo se uslijed turbulentnih događanja, malčice (ili malo više) zatvorili. No, ideja Attacka još je uvijek slična i svatko tko želi, može doći i uključiti se. Ne vjerujete pričama, provjerite sami (mala parolica)…
<OLIVER>

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!