Slovenski alternativci Werefox s novim albumom ”Das Lied Der Maschinen” premijerno u Zagrebu u Attacku 27.4. od 21h!

2013. godine lansirali su prvijenac “I Am Memory” te sad otvaraju novu epizodu u svom stvaralaštvu i pozivaju sve istraživače melodične, mistične i na momente agresivne muzike.

Werefox svakako nisu početnici na slovenskoj sceni, jer članovi benda iza sebe imaju bogatu muzičku povijest i brojna iskustva. Pjevačica Melanija Fabčič – Melée i gitarista Sašo Benko – Bekko su već zajedno svirali u bandu Psycho-Path. Bekko je sa svojimi prepoznatljivim rifovima oduševljao i u Manul, solo projektu Bekko i u live bandu Kleemara. Veza je logična i za bubnjara Davida Halba i basista Manuela Hahna, koji su svirali zajedno u Sphericube i u live bandu Kleemara, a David je svirao bubnjeve i u Lollobrigidi.

Kritičko dobro prihvaćeni prvijenac postavio je Werefox na postolje markantnijih protagonista slovenske alternativne
scene, kod čega su pomogli i stilsko dovršeni videospotovi za pjesme ”March Of The Finest” i The Redneck Genius Story.

Rock mašinerija Werefox koja je za drugi album “Das Lied der Maschinen” združila snage sa slovenskim izdavačem Moonlee Records odgovara na učestalo pitanje iz znanstvene fantastike – mogu li strojevi razviti emocije? Odgovor je jasan: “da”.
Album počinje energično, a iznenađuje sa svakom slijedećom pjesmom koja nas vodi u neki drugi svijet. Bogati aranžmani, dinamika i glazbena raznovrstnost vuku paralele sa Queens of the Stone Age, The Dead Weather i Bosnian Rainbows.
“Das Lied der Maschinen” s pažljivo strukturiranim redosljedom pjesama slušateljima konstantno šalje različite emotivne impulze.
Prljavi sonični gitarski rifovi surađuju sa himničnom melodijom i na momente vode pop melodije na nestašno putovanje u hrđavom stroju po beskonačnoj pustinji. Nakon 39 minuta se ova mašina autodestruktivno odrine preko litice i tako zaokruži priču o buđenju strojeva iz dugog spavanja.

Prekmurske ravnice još jednom dokazuju da su muzički itekako dinamične, razvijene i istraživačke. Werefox sa drugim studijskim albumom “Das Lied der Maschinen” označavaju početak 2016. godine i otvaraju mnoge puteve za budućnost.

”March of the Finest”

www.youtube.com/watch?v=ZTDNEyQ3S5E

”Triads”

www.youtube.com/watch?v=Cns7FR5zxP0


Nek se čuje pjesma mašinerije Werefox!

Sound Report:””Das Lied der Maschinen” nije jedan od onih albuma koji ulaze na jedno uho i izlaze na drugo, već je album koji vas polako, ali itekako promišljeno i lagano uvlači u svoju mračnu mistiku i tamo vas zadržava do samog kraja, sve dok niste uvjereni u njihovu kvalitetu, koja je , usudim se reći – svjetskih razmjera.”

Muzika.hr:”Bend na “Das Lied Der Maschinen” zvuči moderno, moćno, zrelo i zaokruženo i time nadmašuju mnoge svoje suvremenike.”

terapija.net:”I onda kad misliš da nije moglo bolje i da su ispucali sve adute, pojavi se Radical C, koja stavlja točku na i ovog iznimnog i skoro pa savršenog djela.
Sad kad su stvari sjele na mjesto, mogu se samo zapitati: Psycho-path? Who?”

Karte nabavite na dan koncerta od 21h po cijeni od 30kn!

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!