ATELJE MONIKA
ČETVRTAK 07.12.2017 U 20.00 SATI
GALERIJA SIVA (Medika, Pierottijeva 11, Zagreb)

Pozivamo Vas na otvorenje skupne izložbe Ateljea Monika, u četvrtak, 07.12.2017, od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Atelje Monika djeluje u prostoru Medike od 2010. godine i do danas je kroz njega prošlo desetak likovnih umjetnika/ca, kojima je privremeno ili na duže vrijeme trebao prostor za likovni rad. Posljednjih 7 godina prostor ateljea dijele Monika Meglić, Stipan Tadić, Ivona Jurić i Marta Tuta koji se predstavljaju i ovom izložbom.

Ivona Jurić rođena je u Zagrebu 1987. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti 2010. u klasi profesora Duje Jurića. U zadnjih 5 godina je izlagala na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Dobitnica je nagrade HDLU-a za najboljeg mladog umjetnika 2015. godine i osvojila je glavnu nagradu 7. hrvatskog trienalla akvarela.

Stipan Tadić rođen je 1986. godine u Zagrebu. Završava diplomski studij slikarstva u klasi prof. Kauzlarića-Atača 2011. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se slikarstvom u tradicionalnom smislu, često uzimajući kao polazište portrete svojih bližnjih. Prvi puta samostalno izlaže u Galeriji Bužančić, Centar za kulturu Remetinec, Zagreb (2009). Njegovi radovi bili su predstavljeni na brojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Slovačkoj, Grčkoj i Bugarskoj. Dobitnik je nekoliko nagrada, između ostaloga i 3. nagrade Bijenala u Santoriniju za rad  “Deda“ u vlasništvu Zbirke Filip Trade (2012). Živi i radi u Zagrebu.

Monika Meglić rođena je 1987. u Zagrebu. Godine 2005. završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti na kojoj diplomira 2010. u klasi prof. Duje Jurića. Pri MDC-u u Zagrebu položila je stručni ispit za muzejskog pedagoga 2015. godine. Sudjelovala je u realizaciji mnogobrojnih projekata na području mozaika, vitraja i street arta. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Od 2015. godine član je Upravnog odbora HDLU-a.

Marta Tuta rođena 1991. u Zagrebu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Damira Sokića. Bavi se slikarstvom i crtežom u gotovo svim medijima i  površinama. Sudjelovala je na skupnim i samostalnim izložbama u proteklih nekoliko godina. Članica je HDLU-a od 2014.

Galerija Siva program je Autonomnog kulturnog centra Attack, financijski je podržana od strane Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Više na:
www.attack.hr
www.facebook.com/events/2256397264385893/
www.facebook.com/siva.galerija/
ivonajuric.blogspot.hr
stipantadic32.blogspot.com
monikameglic.blogspot.com
marakuja3.blogspot.com

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content