Udruga mladih antifašista grada Zagreba s ponosom predstavlja treću sezonu antifašističke pjesme i plesa u nepokorenom nam gradu Zagrebu. Već možemo reći da će se koncert već tradicionalno i simbolično održati početkom 5. mjeseca, točnije 12.5.2012. u AKC Attacku-Medika . Bendovi koje vam donosimo:

P.R.S.O . (hardcore punk, SRB)

myspace

Poludjeli Ruski Satelit Orbitira osnovan je 2007. godine. Demo je snimljen 30.3.2008. i radili su ga za split s Agitatorom (U ime slobode-bog je mrtav) koji je kao takav ostao neizdan. Iznose svoje stavove kroz muziku koju rade, pokušavaju probuditi svijest u ljudima koji ih slušaju… Od početka pokušavaju izraditi svoj specifični stil (zasnovan na hardcore/punk zvuku s različitim primjesima drugih žanrova). Uz autorske stvari dečki također sviraju obrade Radikalne promjene, Razloga za, Ak47, Minor treata… Također, članovi su AntifaSo.

AK47 (anarcho crust, Zg)

myspace

Legendarni anarho crust bend iz Zagreba nastao kasnih devedesetih godina. Predvođeni karizmatičnim Fistrom, kroz vrhunske anarhističke tekstove inspirirane medijskom kontrolom, ratom na području bivše Jugoslavije, nacionalizmom i ostalim problemima koji koče ovaj svijet i ”Lijepu našu” te velikim angažmanom i aktivizmom na anarho, diy i punk sceni i oko nje. Njihovu svirku bismo opisali kao anarcho crusthardcore zvuk. Sviraju jako rijetko, tako da je ovo savršena prilika za posjetiit njihovu gaže. Bend za svakog revolucionara i revolucionarkinju koji drže do sebe.

KRIVA ISTINA (melodic hc punk, Sb)

myspace

Prvi i poznatiji bend od domaćih snaga je Kriva istina iz Sl. Broda. Bend je nastao još “davne” 2002. tako da možemo reći da ove godine obilježavaju 10. obljetnicu glazbenog stvaralaštva. Ovaj trojac glazbeni opus duguje američkim melodičnim pank i hardcore bendovima poput Propagandhi, AFI, Pennywise, Millencolin i drugi. U ljeto 2003. izdaju svoj prvi demo pod nazivom “Fear of Kraj 43”, te sljedeće izdanje prati njihov prvi album izdan također i u split izdanju s Faak Am See 2006. te na kraju album iz 2010. – “Van okvira”. Njihova glazba je izrazito socijalno angažirana, te su od samih početaka jasno definirali zajedničke stavove prema raznim socijalnim i političkim pitanjima, te su upravo ona središnja tema njihovih pjesama, te promicanje tih pozitivnih ideja, ideala i društvenih vrijednosti kroz njihovu glazbu s kritikom onih negativnih. S mnogo iskustva iza sebe, Kriva istina ponovno dolazi pokazati svoj socijalni aktivizam na našem koncertu.

AMDAMDES (deutschpunk, GE)

amdamdes

Kao inozemni headlineri-gosti večeri dolaze nam njemački Amdamdes. Bend osnovan 2002. godine, sviraju politički brzi streetpunk ili deutshhpunk te kako bi rekli “zabavljaj se mlateći fašiste i sjebi sistem koji tebe jebe”.

BLACK GUST (oldskul hc punk, Zg)

facebook

Boje našeg grada branit će nam već svima poznati prljavi panxi Black Gust. Bend nastao prošle godine, ali s dugogodišnjim iskustvom sviranja na pank sceni u Hrvata i zagrebačkoj (Give them Rope, Daily Trash, Declaration, Hidden LayerBlack Sails…). Svoj glazbeni stil opisali bi kao mješavinu oldskul hardcore punka s garažerskim uplivima, a inspiraciju nalaze u Bad Brains, Zero Boys, Adolescents, Black Flag, Germs, RKL, D.I., Turbonegro alkoholu i panku. Imali ste ih priliku vidjeti kao predgrupe Rikk Agnewa, Brat Packa, Gewapend Betona i drugih. Dečki uskoro izdaju prvo izdanje, tako da ne propustite.

Ne budi kućni troll, ne kupuj u “Izvan kontrole”, navijaj za Barcu protiv Reala, ne slušaj roditelje ni klerike, slušaj pank, dođi, zabavi se i podrži antifašizam i bendove radi bolje nam sutrašnjice, pokažimo solidarnost i različitost radi sigurnijeg društva te razvitka istoimene scene u gradu i glazbe oko nje. Upad simboličnih 25kn. Vidimo se u pitu i na barikadama!

Od 21h, Upad 25 kn

GOLEMITAL JAMPrince ShangoHomegrown SoundOne Woman Army in DUBJahstice SoundJah BillahZmayo in DrumsDanny BwoyMC Support by Jew Bwoy, Popay, Yuri, Chakka
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!