Drage kolegice i kolege,

Mreža antifašistkinja Zagreba i Inicijativa “Dobrodošli” organiziraju 8. Marš solidarnosti: Za otvorenu Europu! koji će se održati u ovu subotu, 14. 11., od 12 do 15 sati.

Ruta počinje na Trgu žrtava fašizma, ide preko Tomislavca, te završava na Trgu Europe. Više informacija o maršu možete pronaći ovdje.

Tema ova godine je podrška izbjeglicama koje putuju prema Europi i unutar Europe, a na tom putu prolaze i kroz Hrvatsku. Građani Hrvatske i drugih zemalja u Europi posljednjih su mjeseci iskazali veliku solidarnost u pružanju humanitarne i druge pomoći, ali to, nažalost neće biti dovoljno. Potreban je ozbiljni politički pritisak kako bi se ova humanitarna kriza riješila na održiv i human način. Europa mora (p)ostati solidarna i otvorena!

Sada nam treba vaša pomoć da marš bude što uspješniji i da okupi što više ljudi. Pomoći možete na sljedeće načine:

– Podijelite event na FB preko stranica svojih udruga i preko svojih osobnih profila, a bilo bi super i kad biste mogli osobno pozivati svoje prijatelje preko facebook-a. Još jednom, link za event je ovdje: www.facebook.com/events/1276079489103945/. Također, u prilogu se nalaze coveri za FB koje možete postaviti kao covere na svoje osobne profile ili page-ove svojih udruga, kao i slike rute koje možete dijeliti preko facebook-a.

– Pošaljite vijest o održavanju marša na svoje mailing liste.

– Ukoliko imate tu opciju, postavite bannere na internet stranice svojih organizacija. Banneri se nalaze u prilogu. Ako nekome treba neka druga dimenzija, slobodno nam se javite.

–  Naravno, dođite na prosvjed i potaknite još najmanje 5 osoba da dođe. :)

Hvala vam na svemu i vidimo se u subotu.

Sara i Danela, Inicijativa “Dobrodošli”

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!