Pozivamo vas da se prijavite na radionice jesenskog ciklusa Attackove tvornice u prostorima bivše tvornice Medika, Pierottijeva 11. Radionica audio inženjeringa održavati će se u razdoblju 06.-08.11 od 17.00 sati, dok će radionica izrade mozaika početi s realizacijom 21.10 s održavanjem svaku subotu od 15.00. Sve radionice su besplatne, a prijaviti se možete do 20.10 ispunjavanjem upitnika na slijedećem linku: goo.gl/ro9Ydr

RADIONICA AUDIO INŽINJERINGA
Program radionice sastoji se od upoznavanja s dijelom producentskih i studijskih tehnika uz obukui upoznavanje polaznika/ca sa svim potrebnim zaduženjima ton majstora/ce.
Kroz praktičnu primjenu glazbenih instrumenata, audio komponenti i producentskih tehnika obrađujemo sva područja audio inžinjeringa i primjene glazbene opreme kao i razglasnog sistema.
Trajanje radionice je 5 sati dnevno kroz tri dana.
Radi lakšeg savladavanja vladavanja pojedinih cjelina radionica je podijeljena na tri cijeline:
1. dan: upoznavanje sa opremom kluba, postavljanje glazbenih instrumenata na stage (binu) i ozvučavanje istih.
2. dan: rad na FOH mixeru ,audio mix (tonska proba)
3. dan: produkcija snimljenog materijala i opća upoznavanja sa softwareom za produkciju; završavanje mixa i rekapitulacija radionice
Polaznici/e će po završetku radionice imati priliku čuti ishod svog rada u zadnjih tri dana i odlučiti dali se žele nastaviti usavršavati u području audio inžinjeringa.

Voditelj radionice: Igor Ivanković
Igor Ivanković, tehnički voditelj Autonomnog kulturnog centra – Attack! Rođen 1983. u Zagrebu, trenutno je apsolvent Veleučilišta Velika Gorica, smjer održavanje računalnih sustava. Dodatno se obrazovao na pučkom otvorenom učilištu Algebra gdje je završio program usavršavanja. smjer računalni operater za grafičko oblikovanje. Od 2005. godine aktivno se bavi muzikom kroz muzički dvojac Jahstice Soundsystem, a kasnije i kroz glazbeni projekt Digitron Soundsystem. Nastavlja svoj razvoj kao basist u bendu Bamwise, u kojem svira i danas. Od početka korištenja prostora AKC u Pierottijevoj 11 radi kao glavni tehničar zvuka. Začetnik je ideje “community” radija u AKC. Već godinama sudjeluje u organizaciji i realizaciji festivala u Hrvatskoj i u inozemstvu, kroz poslove tehničke organizacije i “stage menagmenta”. Neki od festivala u čijoj je organizaciji ili/i realizacij sudjelovao su: Terraneo u Šibeniku (2011., 2012., 2013.), Outlook festival (2011., 2012., 2013.) i Dimensions festival u Puli(2013.), Martinska fešta u Šibeniku (2013.), Illectricity u Zagrebu (2011., 2012.), a 2009. radi kao voditelj tehnike na Clubture forumu.Od početaka djelovanja Autonomnog kulturnog centra u Pierottijevoj 11 radi kao organizator određenih glazbenih programa unutar kluba Attack! (dubstep klub,bassout), kao voditelj radionica audio produkcije u programu Attackove tvornice te kao ton majstor u koncertnom prostoru Autonomnog kulturnog centra. Radio kao tehničar živog zvuka nekim renomiranim glazbenim skupinama kao što je grupa Jinx, ABOP. U zadnjih nekoliko mjeseci djeluje kao producent i ton majstor u Soundcage studiju.

RADIONICA IZRADE MOZAIKA

Mozaik je stara tradicionalna tehnika u kojoj se raznobojnim komadićima pečene terakote, kamena i stakla gradi slika. Radionica se sastoji od teoretskog i praktičnog djela. Polaznici/e će biti upoznati s poviješću mozaika. U praktičnom dijelu, polaznici/e će se upoznati s tradicionalnim tehnikama izrade mozaika koje će zatim proširiti suvremenim metodama i idejama. Tema radionice je Cyber Galaxy. Polaznici/e će izrađivati idejne skice od kojih će se izabrati najbolja likovna rješenja. Izabrani vizualni prijedlozi kombinirati će se u kolažni mozaik. Osim tradicionalnog dijela mozaika izrađenog od glazirane pečene terakote, na pojedinim dijelovima koristiti će se reciklirani materijali, trodimenzionalni reljefi, svijetleći oblici… itd. Mozaik će biti postavljen u dvorište kompleksa Medike i protezati i obuhvatiti će zidove zgrada i pod dvorišta.
Voditeljica radionice: Barbara Balenović
Program Attackova tvornica financijski podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content