25. 10. NEDJELJA 
MEDIKA – Pierottijeva 11  

20.00h
OTVORENJE IZLOŽBE + LE ZBOR! 
Lijepe naše: lezbijski pokret u Hrvatskoj

Pohodite otvorenje izložbe koja simbolički obilježava dva desetljeća (otvorene!) borbe za prava lezbijki u junačkoj zemlji nam miloj! Uz milozvučne lezborske glasove proučite pregršt poučnih i intrigantnih povijesnih dokumenata ukusno raspoređenih po izložbenom prostoru, te uživajte u umjetničkim izlošcima najvrsnijih hrvatskih lezbijskih i srodnih vizualnih umjetnica (Ana Opalić, Helena Janečić, Jelena Topčić i Anonimna Umjetnica), kao i videoprojekcijama prigodnih filmova. (Izložba će biti otvorena do 1. 11. svakim danom od 17 do 20 sati)

PARTY 
Uzbuđenje izazvano izložbom moći ćete ispucati i na plesnom podiju na igranci koja će uslijediti. Za glazbeni štimung zadužena je muzička misionarka – DJ-ica Chassna!

Pridružite nam se u aktivističkim istospolnim orgijama duha koje će ostati zabilježene u povijesti. Povedite svoje najbliže i/ili one koje želite da to postanu!

26. 10. PONEDJELJAK 
KNJIŽNICA BOGDANA OGRIZOVIĆA – Preradovićeva 5  

17.00h – 19.00h
OKRUGLI STOL: 20 godina lezbijskog pokreta u Hrvatskoj

Za okruglim stolom u centru metropole okupit će se lezbijske viteške snage iz domovine i regije. O iskustvima lezbijskog aktivizma i pokreta (u jednini i množini) nekad i danas, kao i o budućim perspektivama i aktivističkim premrežavanjima zborit će aktivističke veteranke Andrea Špehar, Sanja Juras, Nela Pamuković, Tatjana Greif, Biljana Stanković Lori, Lepa Mlađenović i Bobana Macanović.

Tribina se osobito preporučuje tek propupalim lezbijkama koje žele znati kako se kalio regionalni lezbijski čelik, kao i budućim predsjedničkim kandidatkinjama koje pamćenje znade izdati u ključnim trenucima.

20.00h
MEDIKA – Pierottijeva 11 
Sapfini papirusi: večer lezbijske književnosti

Nakon poučne i psihostimulativne tribine u centru grada, prošećite grupno do Medike, u kojoj će vas A reprezentacija lezbijskih i sapfo-friendly autorica podsjetiti na značenje i ulogu umjetnosti u krojenju i šivanju lezbijske povijesti. Tim autorica iz Hrvatske i regije čitat će vlastite (i tuđe) prozne i poetske tekstove i nadraživati vam estetska i ina čula do sladostrasne iznemoglosti. Ako već niste, upoznajte lik i/ili djelo sljedećih autorica (abecednim redom, u nominativu): Aida Bagić, Čarna Ćosić, Maja Hrgović, Đurđa Knežević, Sara Petra Mihaljević, Saška Rojc, Sanja Sagasta, Mima Simić, Urška Sterle, Ana Lena Stipančić, Nataša Velikonja, J-Zlo i Iva Žegura.

O pročitanom i poslušanom moći ćete ćaskati minglajući se s autoricama i međusobno uz ambijentalnu glazbu i okrepljujuće napitke do dugo u noć. Ili dok nas ne izbace iz prostora omiljene nam Medike.

Posebno zahvaljujemo sljedećim volonterkama (i volonteru Mišku), bez čije svesrdne i raznolike pomoći ovaj događaj ne bi bio moguć: Nina Batarelo, Dana Budisavljević, Sanda Brumen, Martina Horvat, Gabe Ivanov, Helena Janečić, Andrea Jelić, Tajana Josimović, Sanja Juras, Sara Petra Mihaljević, Ana Opalić, Nela Pamuković, Dalia Pintarić, Nataša Pršir, Mima Simić, Marina Sušnik, Jelena Topčić.

www.kontra.hr/20godina/

kontakt:
tel: 385 1 457 33 72
mob: 385 98 238 308
e-mail: kontra@kontra.hr

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content