18. FAKI – Festival alternativnog kazališnog izričaja, koji se održava od 26.05. do 30.05.2015. u prostorima bivše tvornice Medike u Pierottijevoj 11, zaprimio je 70 prijava iz Argentine, Austrije, Belgije, Bugarske, Cipra, Francuske, Grčke, Hrvatske, Indije, Italije, Izraela, Kanade, Kolumbije, Kosova, Litve, Mađarske, Njemačke, Obale Bjelokosti, Poljske, Portugala, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske, Velike Britanije, Ukrajine, SAD-a i Zimbabvea. Prije početka festivala FAKI održava međunarodne umjetničke rezidencije čije radove predstavlja na festivalu.

Pozivamo volontere koji će pružati gostoprimstvo umjetnicama, pokazati im put, odgovarati na njihova pitanja, pomagati im oko priprema za izvedbu, lijepiti FAKI-jeve plakate, brinuti se za publiku i tišinu ispred prostora izvedbe, pomagati u prijenosu, slaganju i demontaži tribina, scene, podova i drugog, printati i dijeliti knjižice za predstave, uljepšavati pristup izvedbi i njenom iskustvu, prati podove, bacati smeće, biti dobre volje i afirmirati sve potrebe koje će iskrsnuti, a nismo ih predvidjeli.

Ostavite svoje podatke s volonterskim iskustvom i posebnim interesima na e-mail fakizafaki@gmail.com.

Međunarodni festival alternativnog kazališnog izričaja nastao je 1998. godine kao odgovor na elitizam, ali i komercijalizaciju institucionalne kulturne sredine čija je politička i umjetnička jednostranost bila hendikep neovisnom, avangardnom, subverzivnom i eksperimentalnom djelovanju kazališnih i izvedbenih umjetnika.

FAKI istražuje potencijal interferiranja sa zajednicom spregom maksimalnih uzajamnih mogućnosti te upotrebom maksimalne količine različitih umjetničkih strategija, inicijativa, formi, radnih metoda i predstavljačkih sistema. Smisao i cilj leže u pokušaju iznalaženja operativnih modusa kolaborativne prakse koji bi omogućili kvalitetan razvoj jedinstvenog, profiliranog i učinkovitog diskursa između umjetnika i zajednice, baziranog na uvijek većem stupnju uključivanja putem svih aspekata osobne, društvene, kulturne i političke jedinstvenosti.

Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja organizira Autonomni kulturni centar Attack. Festival su financijski podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Goethe-Institut Kroatien.

Attack! je nestranačka, neprofitna, nevladina, volonterska udruga građana/ki koja stvara i širi kulturnu i političku alternativu te alternativnu ekonomiju, osiguravajući prostor u javnosti svima koji se žele kreativno izraziti i sudjelovati u promjenama na lokalnoj razini, koje vode slobodnom društvu.

Udruga je članica Mreže mladih Hrvatske, aktivno je uključena i jedna od osnivača

inicijativa Pravo na grad i Savez za centar za nezavisnu kulturu i mlade-sada Savez udruga

Operacija grad, aktivni smo članovi i osnivači platforme CLUBTURE.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content