Najava – 11 godina TERAPIJE – velika fešta u AKC MEDIKA, 4.II 2012.!

Običaj je da se slave decenije na okruglu brojku. Pet, deset, petnaest, dvadeset… Mi smo odlučili da kao prava momčad  prekinemo tu tradiciju i ekscentrično, u skladu s našim načelima, proslavimo 11. rođendan postojanja našeg i vašeg omiljenog,  prezrenog, ispljuvanog i ‘šta-ti-li-ga-ja-znam’ websitea!
Počeli smo skromno i takvima smo ostali, svjesni da smo uradili mnogo velikih stvari za boljitak r’n’r kulture. Mi doživljavamo  glazbu koja je rock i sve oko njega bez obzira na stilove, fahove, žanrove i pretince. Rock je naš život sa različitim  svjetonazorima. Slušali mi nabijanje po željeznim štangama Einsturzende Neubauten ili se divili vrhunskim talentima poput Neil  Younga, Nirvane i Kraftwerk, drskom leksiku Public Enemy i Dylana, uživali u blagodatima romantičarskih sanjarenja dream-popa, shoegaze, brit-pop i post-rocka, otkačili se na nabrijani punk, new-wave, hardcore, metal i noise, otišli u etnološki svijet world-musica, progutali koji bombončić techno-gabbera, nalokali se ko zvijeri uz Tom Waitsa i Nick Cavea, psihodelično se bacivši u  opijate, zabrazdili u avangardi koju je ionako teško shvatiti, mi smo uvijek rock and roll. Slušamo mi i jazz i klasičnu glazbu i  povremeno pišemo o tome. Ali mi smo rock and roll website sukladan s vremenom.
Ponosimo se što smo najstariji, a tako mladi, glazbeni web u Hrvatskoj. Tek nam je 11 godina. Prije nas je bio tko? Probajte se  sjetiti 2001. kad smo krenuli? Mnogo vas nije niti znalo uključiti kompjuter…

Nikad se nismo upustili u koštac sa suhoparnošću i neinventivnošću, uvijek smo stajali i stajati ćemo iza najboljih i najkreativnijih  autora, pratimo od početka sve ono što se događa u našim garažama, podrumima i po tavanima, jedini smo website koji 100% podržava Zdenka Franjića i njegov Slušaj najglasnije, te cijeli niz sličnih underground etiketa koje znaju što rade i zašto rade. A svi  oni rade, isto kao i velike vedete rocka – inteligentno, pronicljivo i zabavno. Dokaz tome je i konstantni rast naše čitalačke publike, naše glavne baze.

Nikada se nismo podali mainstreamu, mada je u njemu znalo biti izuzetnih trenutaka.Ostali smo isti kakvi smo i bili 2001., a i prije. Proširili smo vidike i horizonte, okupljamo iz dana u dan sve veće kontingente iskonskih pratitelja, ne bojimo se nikakve konkurencije sa bratskim portalima (neki su se, nažalost i ugasili), a kako je vrijeme odmicalo, postali smo zbog opširnosti i  obujma, jedan od najznačajnijih web-portala na području bivše Jugoslavije. Naši tekstovi se gotovo redovito nađu na svim glazbenim portalima, svima dajemo da uzmu od nas što im treba. Svaki imalo kreativan izvođač rado nam dostavlja svoj album  na recenziju. Bio on iz podruma ili sa velebnih pozornica, za nas je to čast jer netko misli o nama kao i mi o njima. Terapija je,  ustvari, jedan veliki John Peel Session sa mnogo inteligentnih i produhovljenih mozgova koji rade besplatno godinama i za razliku  od velikog Peel-a, ne lažu da su Beatlesi njegovi prijatelji (kao što je Peel slagao 1964. kad je bio u mornarici pored američke obale), već se sa bendovima čak niti ne poznaju. Osnovno sredstvo za terapiju je – dobra mjuza. I nešto cuge uz to, ali može i  bez toga (‘pijem, ali i mogu da i ne pijem’, kao što kažu Goribor).

Nije da se ‘ne poznajemo’ sa bendovima, znamo ih mi na stotine u tančine, ali smo za ovu lucidnu obljetnicu kakvu nitko do sada  nije slavio, 11. po redu, ma tko je to slavio (?), pozvali naših 8 velikih prijatelja koji će nam svirati i zabavljati nas i vas cijelu  noć.

Oni su, redom odabrani:

HITCHCOCK (garažni punk-rock)
ŠKM BANDA (post/math-rock iz Slovenije)
BRUJAČI (punk/noise-rock)
REBEL STAR (ex-Eva Braun)
ŽEN (nova klasa indie/progressive/experimental-rocka)
KLEIMOR (electro-rock/industrial-indie)
INTERZONE (post-punk)
SKAUT (hard-rock/metal)

+ FELON pobjednik glasanja ‘demo/d.i.y. izvođač 2011’ po čitateljima terapije!

A sve prisutne će zabavljati dva provjereno kvalitetna DJ-a: HEVANICEDUB i čuveni
MUSIQUEFANTASTIK.

Uz sve ovo ide i mogući gost iznenađenja. Za sada nećemo otkriti tko će to biti.

Ovakav skup velikih bendova i imena vjerojatno se više nikada neće naći zajedno.

Od 20h, Upad 25kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content