Pošto su nam dosadili dočeci kineskih novih godina, odlučili smo se da organiziramo doček praznika rada, i prigodni koncert koji preskače generacijske razlike i zajedno se, s tri domaća hc punk benda nastala u različitim periodima zadnja četiri desetlječa te gostima s juga Italije odlučili na najbolji način dočekati praznik.

Motus i Loš Primjer odavno su kultni, a Wise Up koji će otvoriti koncert nemojte propustit jer radi se o najnovijoj generaciji domaćih hc-pankera koja obećava! Caino, neocrasteri iz Palerma će se po prvi put predstaviti domaćoj publici.

Osim toga, ovo je koncert koji svaki pravi punker mora imati u svom CV-u.

MOTUS (Zagreb)

motusvitaest.com

‘Želim da krenem brzo i snažno, da lomim i rušim sve što me koči, da stvorim vlastiti red. Motus vita est!’ uzrečica je koju poznaje svaki punker koji drži do sebe. Slobodno se može reći da su važan faktor stvaranja kontuinuiteta HC-Punk scene u Hrvatskoj s obzirom da djeluju još od 1988.

LOŠ PRIMJER (Požega)

losprimjer.com

Prije 16 godina u Požegi se dogodilo nešto što je punk sceni u Hrvatskoj donijelo jedan od najpopularnijih bendova u undergroundu. Klinci iz srednje škole su odlučili postati punkeri i oformili su ovaj bend u kojem se protežu pravci od melodičnog pop-panka, preko brzih hard core dionica, pa sve do sporih i metaliziranih riffova.

CAINO (Palermo)

Melodični crust punk trio sa Sicilije.

caino.bandcamp.com

WISE UP (Nova Gradiška)

facebook.com/pages/WiseUp/159757754103807

Njihovo vrijeme tek dolazi. Ovaj HC bend iz Nove Gradiške nam vraća vjeru u današnju mladež. Iako poprilično mladi, djeluju već tri godine i polako se penju ljestvama do punk trona.

Slušaj Wise Up @ wiseupnghc.bandcamp.com/

 

U suradnji s udrugom Restart dijelimo kupone koji vam omogućuju jeftinije upade na tjedan punk dokumentaraca koje organizira Dokukino – KIC, Preradovićeva 5.
Filmovi: THE PUNK SYNDROME (Finska), PUNK JEWS (S.A.D), PUNK IN AFRICA (JAR, Zimbabve, Mozambik, Češka) TAQWACORE (S.A.D.)

Detaljni raspored i opis projekcija potražite na www.dokukino.net

Od 22h, Koncert 22.30h, Ulaz minimalna donacija 30 Kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!