English

Utorak, 2.7.2019., 19:00
Filmski studio, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb
ulaz slobodan

tijela od vode, gdje svjetlo prodire do dna vodenog tijela,
tijela od vode, dovoljno plitka da vodene biljke izrastu.
tijela od vode kojima nedostaju obalni valovi.

Crv neumorno radi kako bi satima pojačavao zvuk.
Orkestriran zbor insekata razvija se oko zvučnog tijela u naizglednom pokušaju da zarobi zarojenu vlastitost. Uholaža koja prebiva u donjoj sferi provela je mjesece pokušavajući rastaviti matičnu ploču.

Skupina djeluje od 2017. godine u višejezičnoj, međunarodnoj umjetničkoj suradnji koja istražuje mogućnosti zvuka, buke i literature.

U okviru projekta proširujemo svoje djelovanje prema digitalnom mediju, fiktivnim okruženjima i narativnim kazališnim strukturama.

— VR00000M

Suradnici/e: Katharina Joy Book, Emma Clayton, Misha Farrant, Adam Paroussos, Lukas Schmeck i Damon Taleghani.

– – –

Predstavljanje VR00000M izvedbe u nastajanju dio je SubScena programa.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode AKC Attack i Udruga Cirkorama unutar Autonomnog kulturnog centra Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC.
attack.hr/subscena/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content