Subota, 15. prosinca 2018. u 20:00 – 21:00: Cirkultura: Tu/bez: TAKE 2

“Cirkultura” je udruga čiji je cilj promocija cirkuske umjetnosti kroz predstave, performanse, organizaciju festivala i edukativne programe

Kroz istraživački rad zadatak je naći mogučnosti iskorištavanja poluproizvoda za prikazivanje vlastitih stanja, emocija i ekspresija kroz ples, fizički teatar, manipulaciju objektom, glazbu i multimediju. Područje istraživanja može se opisati pod domenom suvremenog cirkusa.
Umjetnici su zatvoreni u prostor ispunjen cijevima- ostatcima od građevnih jedinica nekih gotovih proizvoda. Svaki od njih ima svoj pogled na iskoristivost ovog materijala, i svi dijele isti problem- nedostatak jednog od alata za vlastito izražavanje.
Umjetničko istraživanje uključuje rad sa cijevima raznih veličina, oblika i čvrstoće. Svaki od umjetnika istražuje taj materijal kroz svoju granu umjetnosti, ne isključujući I ostale pravce s kojima se kroz istraživanje susreće.
Muzičar bez instrumenta, plesačica bez glazbe, žongler bez rekvizita, grafičar…- tu, bez.
Oslikavanje generacije koja je u vječnom kaskanju za zapadom, ljudi s naših prostora od ničeg naprave nešto snagom volje I nepoklebljivom potrebom izražavanja.
Umjetnici smo, snaći ćemo se..
……………………………………………….
Tu/bez:TAKE2
Tu/bez: TAKE2 Izvest ćemo “rad u nastajanju” čije elemente smo pronašli kroz dvotjedno istraživanje u sklopu rezidencije kroz platformu Subscene. Prvi rad u nastajanju izveden je u lipnju 2018. godine. Tu/bez: TAKE2 je najava za sljedeće etape umjetničkog istraživanja unutar projekta Tu/bez.
Artisti: – Matija Vuletić, Aleksandar Đikić , Tatjana Vuletić, Vladimira Šančić
Zvuk: Sven Senečić
Video: Tibor Grujić

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content