💡//Radionica kazališta sjena//💡
voditelj: Nikola Radoš

⏱️ Vrijeme:subota 26.11.2022 od 13.00 do 16. 00 sati + nedjelja 14.00 do 16.00 sati
🏫 Mjesto: Filmski studio Medika (Pierottijeva 11)

Što je sjena? Kakvih sve oblika može biti i koja značenja nosi? Polaznici radionice upoznat će se s osnovama kazališta sjena i pobliže istražiti njegove temeljne elemente: svjetlo, objekt, površina.
Dobit će uvid u svijet animacije sjena od jednostavnih kartonskih lutaka, do svakodnevnih predmeta i vlastitog tijela.
Također, polaznici će istraživati i svojstva samog svjetla kao izražajnog sredstva te koje nam sve mogućnosti grafoskop otvara u kazalištu sjena.
Radionica je namjenjena glumcima/cama, lutkarima/cama, pedagozima, svatkome goga interesira ovo područje umjetničkog izražavanja.
Radionica je besplatna uz dobrodošao dobrovoljni prilog.
obavezne prijave preko:
forms.gle/ZnDHvyoLhXfmaxb18

⚠️VAŽNO⚠️
Za potrebe radionice, polaznike se savjetuje da sa sobom ponesu jednu ručnu/džepnu svjetiljku s mogućnosti sužavanja i širenja snopa svjetla.

O voditelju radionice:
Nikola Radoš rođen je 1997. godine u Osijeku.
Na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku stekao je naziv magistra glume i lutkarske animacije. Sudjelovao je u projektima HNK-a u Osijeku, Kulturnog centra Osijek, Kazališta Mala scena iz Zagreba, Hrvatskog kazališta Pečuh i dr.
Kao partner Dječjeg kreativnog centra Dokkica, jedan je od autora edukativno-zabavnog web serijala Junaci prirode. U svijet kazališta sjena uveo ga je Fabrizio Montecchi iz Teatro Gioco Vita, kao gostujući predavač na akademiji. Otad ne propušta priliku iskoristiti svoje stečeno znanje o sjenama u kazališnim produkcijama, otkrivati nove mogućnosti i dijeliti ih s drugima.

💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡

Radionica će se održati u sklopu 6. Festivala grafoskopa. Više informacija i raspored programa potražite na linku:
📌 facebook.com/events/s/6-festival-grafoskopa/1146158862657518/
Festival grafoskopa organiziraju u partnerstvu Autonomni kulturni centar Attack i kazalište sjena Tripstih. Festival je financijski podržan od Grada Zagreba – Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content