Zaboravljene princeze – Le Studio (RS) ; dob: 0 -101

… u 11:30 @

O predstavi: Umjetničko – istraživački proces bio je inspiriran knjigom “Princeze zaboravljene ili nepoznate” Filipa Lešermajera i drugim bajkama u kojima se pojavljuju princeze, dok je istraživanju tematskih cjelina, vizuelnih aspekata i i tehnika pristupano kao tim u kojem svaki član dao jedinstven doprinos kreativnom procesu. Kroz interakciju izvođača sa djecom tijekom predstave stvara se živa veza između glumaca i gledatelja, te djeca postaju aktivni sudionici u kreativnom procesu. Na taj način, predstava indirektno potiče razvoj kritičkog mišljenja i kreativnosti, a pasivno učenje preobražava se u aktivno učešće i stvaralaštvo.
Le Studio – nezavisni teatar sa francuskim šmekom
Kurt Cobain je jednom rekao: ”Punk rock bi trebao značiti slobodu.” Bit punka bila je odmaknuti se od konvencija i stvarati s onim što imaš. Ne morate biti glazbeni virtuoz, važno je samo imati hrabrosti ustati i govoriti iskreno i s entuzijazmom. Le Studio je ovaj stav primijenio na svijet kazališta. Mi smo kolektiv koji čine glumci, umjetnici i drugi suradnici koji kroz dramsku umjetnost žele govoriti iskreno. Naš DIY pristup temelji se na improvizaciji i kreativnosti. Kultura za nas nije dizajnirani kafić i besplatno nije konzumerizam.
Predstava će se održati u Filmskom studiu Medika, Pierottijeva 11, u sklopu 6. Festivala grafoskopa. Festival grafoskopa organiziraju u partnerstvu Autonomni kulturni centar Attack i kazalište sjena Tripstih. Festival je financijski podržan od Grada Zagreba – Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content