📣📣📣Drage/i stripaši i stripašice! 📣📣📣
🔥🔥OHOHO underground festival stripa i street arta🔥🔥 vas sve poziva da sudjelujete u novom fanzinu koji će nastati nakon festivala u vidu slanja svojih kratkih stripova!🎨

OHOHO festival 2019. održava se od 20. – 25.6.2019. u AKC Medika, a deadline za slanje radova je 18.6.

Obzirom da se ovogodišnje izdanje festivala odvija upravo u vrijeme proslave Dana antifašističke borbe (22.6.) festival će biti tematski povezan sa tim danom, a isto tako i sami stripovi u fanzinu.
Stoga, zadana tema za kratki strip jest: ✊ANTIFA✊ u širem smislu.
Pojašnjenje teme:
/Antifašizam nije samo romantična priča o hrabrim junacima koji su se morali dići i boriti za svoja prava nekad davno u nekim drugim vremenima. U kontekstu modernog vremena i sadašnjosti, okruženi smo hodovima za život, medijskom demagogijom, političkim populizmom u državnom vrhu, siromaštvom, klasnom nejednakošću, kršenjem radničkih prava, te kršenjem ljudskih prava općenito. Svjedočimo homofobiji, trans-fobiji, jačanju desnice, strahu od izbjeglica, strahu od novih ratnih sukoba, dok je na ulicama sve više beskućnika, a mladi ljudi iseljavaju.
Sve ove i slične teme ulaze pod ‘ANTIFA’ temu općenito koja ima za cilj potaknuti vas na interpretaciju u za to podatnom mediju nezavisnog, underground stripa./

👊Broj stranica: 1 – 6
👊Boja: c/b – grayscale
👊Format: strip MORA biti prilagođen za čitanje na formatu A5
👊Jezik stripa: ukoliko nije na latiničnom pismu i hrvatskom ili engleskom jeziku, molimo dostavite prijevod u editabilnom tekst dokumentu
👊Radovi se šalju na mail: ohoho@attack.hr / subjekt maila: [RADOVI ZA OHOHO ZIN]
👊Nakon roka redakcija će vas kontaktirati i obavjestiti o rezultatu.
👊Odobreni radovi će ugledati svjetlo dana u tiskanom(zin) ili digitalnom obliku(web).

PS: s obzirom da se radi o zinu festivala koji ima dugogodišnju tradiciju u underground/alternativnom/indie izričaju prednost u objavi u OHOHO zin-u imaju stripovi stilski prilagođeniji istom opusu.
Neki od primjera takvog izričaja jesu strip izdanja: Stripburger (Slovenija), Kuš (Latvia), Komikaze (Hrvatska), Freak Comix (Francuska).
Svi ostali autori/autorice koji nam pošalju svoje radove, a da pri tome zadovoljavaju zadani tematski okvir, biti će objavljeni i promovirani na internetu.

Za sve dodatne izmjene bit ćete obaviješteni u ovom eventu!

——
Više o samom festivalu:

OHOHO festival je prostorno-vremenski (dis)kontinuum za stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke akcije, radionice, rezidencija, izložba, i buvljak – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.

Teme OHOHO festivala u 2019. su: subverzija 👩‍🔧 i aktivizam ✊.
U okviru festivala moći ćete vidjeti izložbe stripa, sudjelovati u oslikavanju zidova i strip tabli, sukreirati OHOHO zine, te biti dio tribine na temu “Antifašizam/Aktivizam kroz medij stripa”.

attack.hr/ohoho-2019/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content