AKC Attack predstavlja:
NADJA / UOCHI TOKI / DROWN
5.3.2023. // 20:30 – 01:00 // 8 €
(Dreamsludge, Berlin)
www.nadjaluv.ca
nadja.bandcamp.com
Teško je u nekoliko kratkih rečenica opisati Nadjin opus. Riječ je bendu formiranom sad već davne 2005. u Torontu od strane multi-instrumentalista Aidana Bakera i basistice Leahe Buckareff. Za njihov se karakteristični zvuk u kojem kombiniraju atmosferične teksture Shoegazea i Ambienta s težinom i glasnoćom Metala, Industriala i Noisea u glazbenoj kritici koriste kovanice poput Ambientdooma, Dreamsludgea i Metalgazea. Iza sebe imaju mnoštvo izdanja na cijenjenim nezavisnim etiketama poput Alien8 Recordsa, Hydrahead Recordsa, Robotic Empire, Southern Lorda, kao i nastupe na relevantnim festivalima kao što su Roadburn, Le Guess Who?, Unsound, Incubate i drugi. Za ovu su nam godinu pripremili novo izdanje čije ćemo naznake, uz pokoju numeru iz ostatka kataloga, moći čuti i na mračnom stageu Attacka!
[] ,
, … . , , – …’ .
— Tom Ridge, The Wire
(VR Noise, Italija)
uochitoki.bandcamp.com/
Audiovizualni projekt koji nam donosi nesvakidašnju kombinaciju distorziranih elektronskih beatova, mračnih i ambijentalnih droneova te likvidnih glitcheva. Njihov live nastup praćen je piroklastičnim VR projekcijama, a glazba koju stvaraju spust je do same srži improvizacije. Ovaj nekoliko godina pripremani projekt spreman je za europske klubove, a na svojoj dvotjednoj turneji s Nadjom nastupit će i u Attacku.
Teško i tužno. Tako sebe opisuje ovaj relativno novi trio iz sumornog Karlovca. Bend se okuplja 2019., a ubrzo izbacuju i prvi demo s namjerom da široj publici predstave ono što se mjesecima kuhalo u prostoriji za probe. Znamo da im novija povijest, što se tiče live nastupa, nije išla na ruku. Većinu bendova bi ovakve okolnosti pokolebale, no ne i drown čiji članovi iza sebe imaju niz uspješnih i kritički priznatih projekata koje ovdje nećemo iznositi kako ne bismo odali tko je odgovoran za neka od najuzbudljivijih regionalnih Black-Metal izdanja. Nedavno su odradili svoj prvi nastup na festivalu, a prvi zagrebački nastup, kako i to biva s većinom underground bendova, bit će im u Attacku. Ne propustite!
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content