Subscena predstavlja:

Mihovil Rismondo (HR): Noć za nas

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride vas poziva na predstavu “Noć za nas” Mihovila Rismonda, 18. svibnja u 21h u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11. Predstava je rezultat trotjedne rezidencije. Ulaz na predstavu je besplatan!

Na večeri poezije ponovno se nakon dugog niza godina susreću stari poznanici i ljubavnici. Nekad davno, dijelili su zajednički život, a danas o tom vremenu pišu pjesme, kroz koje pronalaze način da se nose s bolom i gubitkom, traumama, te s činjenicom da je vrijeme za njih odavno prošlo. Na trenutke se čini gotovo kao da čitajući pjesme opet mogu dotaknuti tu prošlost koja ih je trajno označila, te da bar na trenutak opet mogu postati ono što su bili nekad. Sve dok večer ne završi; jer to je samo poezija.

“Noć za nas” predstava je nastala na temelju dramatizacije zbirke pjesama „Nenapisane pjesme“ Mihovila Rismonda, te koja propitkuje granice između kazališta i večeri poezije.

Tekst i režija:
Mihovil Rismondo
Scenski pokret:
Mateja Miković
Igraju:
Igor Jurinić
Rea Kamenski-Bačun
Dorotea Ilečić Sever
Mihovil Rismondo
Glazbena pratnja:
Matija Halabarec
Kristijan Tipura
Foto:
Antea Šoštarić
Plakat:
Leon Bastalić
____________________________________________
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.
Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklada Kultura nova.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content