Mihovil Rismondo (HR): “Ljubav u afteru”
⏱️ subota 18.02.2023. u 20.00
📌 Filmski studio Medika, Pierottijeva 11

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na obnovljenu predstavu “Ljubav u afteru” 18. veljače 2023. s početkom u 20:00 u Filmskom studiju Medika (Pierottijeva 11).

Predstava “Ljubav u afteru” autorski je projekt koji se temelji na višemjesečnom procesu rada započetom u sklopu scenskog čitanja (studentska revija DeSADU, ADU), čemu je uslijedio eksperimentalni glumački laboratorij u trajanju od nekoliko mjeseci, završno s radionicama scenskog pokreta i plesa pomno implementiranog u koncept izvedbe. Proces je rezultirao s tri site-specific hibridne izvedbe održane u Backstage baru (Dalmatinska ulica 5).

Predstava kao takva problematizira autodestruktivni stil života skupine glumaca koji već godinama nisu u stanju promijeniti svoje životne navike. Stil života koji je započeo s hedonističkom premisom sada sa sobom nosi i razorno djelovanje nihilističkog svjetonazora u kojem prekomjerna konzumacija opojnih sredstava ne predstavlja ništa neobično. Takav je nekontrolirani hedonizam, odnosno, iskrivljeni boemizam konačno naveo dvoje ljudi, svakog iz svojih razloga, da pokušaju izaći iz začaranog ljubavnog lanca u kojem se nalaze.

Igraju:
Marko Kasalo, Kim Končar, Rea Kamenski- Bačun, Lorenzo Raušević i Dorotea Ilečić Sever
Tekst i režija:
Mihovil Rismondo
Scenski pokret:
Mateja Miković
Produkcija:
Roza Medvešek
Snimatelj teasera:
Luka Jazić
Grafičko oblikovanje:
Lovrić / Tušinec
Dizajn plakata:
Maja Sokić

“Uzmeš… zamisliš da je svijet jedno malo mjesto pored svih ostalih… da si ti jedan mali čovjek pored svih ostalih… da je tvoje srce jedno malo srce pored svih ostalih… i onda teško dišeš…”
__________________________________
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.
Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim autonomnim, ne-institucionalnim i tržišno neopterećenim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika/ca i umjetničkih skupina.
Program Subscena financijski su omogućili Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content