Marko Milić: FORESKIN
OTVORENJE: PETAK 03.05.2024., 19:00
GALERIJA SIVA (MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)

Autonomni kulturni centar kroz program Galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe ”FORESKIN” umjetnika Marka Milića. Otvorenje izložbe predviđeno je za petak, 03. svibnja 2024. od 19.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 10. svibnja, svaki dan od 17.00 – 20.00. sati.

FORESKIN je rad u nastajanju Marka Milića, koji uključuje fenomen dickpic-a za promišljanje dominantne kulture posmatranja svijeta kroz vrh glavića. Kakav je to pogled, koje odnose pravi i šta raditi sa samoobjektifikacijom i svom tom kožom?

#privatnovlasništvo #plodnost #deotela #stvaralaštvo #veličinaekrana #intima #anonimnost #hijerarhija #instant #humor #zaštita #tabu #gnjuracnametar #tehnologija #internet #egzibicionizam

O umjetniku:
Marko Milić je umjetnik iz Srbije, koji radi kao autor u području izvođačkih umjetnosti i multimedije. Kreirao je i kokreirao brojne umjetničke radove, od kojih su najpoznatiji: DILF, KOREOEROTIKON, PSP, ЯTUCORA i LUMI, pri čemu svaki od njih istražuje teme poput fizičke manifestacije zadovoljstva, kako preplavljujuća iskustva oblikuju naš način interakcije sa svijetom, postoji li snažna seksualna fantazija bez traume, i kakvo se znanje može inkorporirati kroz ples? Njegovi radovi izlagani su i izvođeni na raznim festivalima širom svijeta, uključujući ImPulsTanz, TanzImAugust, Perforacije, FIDQU, Kondenz, Il faut brûler pour briller, GNARL festival i CoFestival.

 

Izložba je realizirana u suradnji i uz sufinanciranje Srpskog narodnog vijeća.

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Zaklade kultura nova
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content