ČETVRTAK 15.06.2023. OD 20:00 SATI
IZLOŽBA MARINE LEONTI I DORIANA BAJRAMOVICA
GALERIJA SIVA (MEDIKA), PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB

Autonomni kulturni centar Attack! kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe ジェバオ – Jebao. Otvorenje izložbe predviđeno je za 15. lipnja u 20:00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika. Izložbu možete pogledati svaki dan od 15. do 22. lipnja od 17:00 do 20:00 sati.
____________________________________________

“Prvi uspon ‘Bajramovic Unlimited’ inicijative ‘Balkan Friendship’ stigao je u Zagreb. Dočekali smo umjetnika Marija Miličića u našem prostoru u Kipseliju u Ateni prije dva mjeseca na prijateljsku razmjenu prostora i rada koja je proizvela nevjerojatnu izložbu pod nazivom ‘One Way Vision’. Sada su Akc Attack i galerija Siva zaokružili sinergiju i konačno smo tu!”

Na izložbi u galeriji Siva umjetnici će posjetiteljima/cama ispuniti sve njihove želje – stoga ne zaboravite ponijeti kovanice i sitniš!

Izložba je namijenjena bićima koje zanima neoklasična veličanstvenost, cijeniteljima arhitektonskih i umjetničkih vještina, neurotičnim rješavačima problema, automehaničarima i svima koji žele poboljšati svoj život doprinosom i sudjelovanjem u umjetnosti.
____________________________________________

Marina Leonti – Živi i radi u Ateni (Grčka). Njezin trenutni radovi inspirirani su antropocentričnim sadržajem i interesom za poigravanje sa stvarnosti vezanom uz svakodnevne predmete. Kroz svoje radove često poziva promatrača da sudjeluje u njezinim djelima. Izbor materijala i izvedbe radova varira od projekta do projekta.

Dorian Bajramovic – Rođen je u Hrvatskoj, a živi i radi na relaciji Helsinki – Zagreb – Atena. Njegovi projekti uključuju multidisciplinarnu izradu predmeta u vidu manipulacije s postojećim prostorom. Kao umjetnik cijeni principe suradnje i osnaživanja tako da su njegova djela često djela u kojima promatrači mogu aktivno sudjelovati. Njegovi radovi mogu se naći u domovima i kolekcijama svih generacija te socioekonomskog statusa.

Više o umjetnicima na:
bajramovic.world
@lemarina_
@bajramovic.life
____________________________________________

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

attack.hr/galerija-siva/
attack.hr
www.facebook.com/akc.attack
www.instagram.com/akc.attack/
www.tiktok.com/@akcattack
twitter.com/AKCAttack

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content