Subscena predstavlja:

Joanna Filipowska & Freja Maria Kreutzfeldt Kristensen (PL/DK): How Long Does It Take Before I Get Tired?
29. lipnja 2024. 20h
Mala dvorana Pogona Jedinstvo
Trnjanska struga 34, 10000 Zagreb

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride vas poziva na javnu prezentaciju rada u nastajanju “How Long Does It Take Before I Get Tired” umjetnica Joanne Filipowske i Freje Marie Kreutzfeldt Kristensen, 29. lipnja u 20h u maloj dvorani Pogona Jedinstvo, u kojem su umjetnice provele dvotjednu razidenciju. Ulaz na prezentaciju je slobodan!

Izvedba “How Long Does It Take Before I Get Tired” propituje doseg naših tijela. Koja su ograničenja i koliko nam vremena treba da se umorimo? Umjetnice se koriste starom cirkuskom opremom iz cirkuske dvorane umjetničke akademije u Kopenhagenu te tijelo uspoređuju s istrošenom opremom, istražuju kakvu svrhu ima naše tijelo nakon što je predugo umorno i potrošeno – zbog godina, različitih praksi, ograničenja, baš kao stara odbačena cirkuska oprema.

____________________________________________

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.

Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija RH i Zaklada Kultura nova.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content